#

Створення інклюзивного та рівноправного суспільства – одна з ключових задач

Алла Шкуро (депутатка Київської облради, "Європейська Солідарність")

06.11.2023 13:25
Створення інклюзивного та рівноправного суспільства – одна з ключових задач

Якщо комусь здається, що війна – не час для обговорення питань повоєнного відновлення, зокрема, відновлення інклюзії, то я з цим не погоджуся. 

Про це говорила під час медійного марафону "Рівність у політиці та інклюзивне відновлення", організованого за ініціативи Національного демократичного інституту (НДІ) у Києві.

Відбулася фахова розмова про ключові інструменти реалізації засад гендерної рівності та інклюзивного відновлення на національному та місцевому рівнях. Ішлося, з-поміж іншого, про гендерно орієнтоване врядування, перешкоди і виклики на цьому шляху.

Звісно, у наш час будь-яка дискусія не може не торкнутися і проблем, пов’язаних з повномасштабною війною росії проти України. Нові реалії, змушують нас шукати ефективні методи для відновлення нормального життя. Говорили про підтримку родин загиблих, полонених та безвісти зниклих; підтримку ветеранів і ветеранок; роль органів місцевого самоврядування в повоєнному відновленні.

Відновлення – це передусім побудова держави вдячності. Коли кожний захисник отримує комфортні умови в усіх сферах життя, а родини, які  втратили найдорожчих – постійну підтримку. Залучення ветеранів і ветеранок до громадського та політичного життя, а також надання їм висококваліфікованої психологічної підтримки – має бути пріоритетом у відновленні країни. 

Створення умов для інклюзивного та рівноправного суспільства – одна з ключових задач в повоєнному відновленні України.

Вдячна організаторам за ініціювання важливої розмови!

Читати "Моя Київщина" у Telegram