#

Світлана Білан (краєзнавець, журналіст): "Шкурний інтерес", або Як патронатка голови Київської ОДА посадила його в калюжу

30.12.2018 06:35
Світлана Білан (краєзнавець, журналіст): "Шкурний інтерес", або Як патронатка голови Київської ОДА посадила його в калюжу

Днями голова Київської ОДА Олександр Терещук вже вдруге після свого призначення відвідав найбільше місто Київської області Білу Церкву.

Перший його візит відбувся пафосно: зустріч з активом міста, чиновниками, звичайними громадянами, розмови про вирішення їх проблем, запевнення в тому, що він не піарщик, а господарник. Все відбулося по канонам попередніх поїздок в Переяслав, Яготин, Києво-Святошинський район. Проте, саме Біла Церква удостоїлася його повторного візиту.

А привід для відвідування міста, здавалося б, був непоганий – роздача двом сотням АТОвців сертифікатів на земельні ділянки. Проте увесь цей привід, увесь позитив, було нівельовано зусиллями його патронатної служби.

Почати варто з того, що організацію цього заходу взяв на себе скандально відомий В’ячеслав Вовченко – один із засновників «Асоціації учасників АТО та бойових дій». Той самий, стосовно якого відкрито кілька кримінальних справ за махінації з землею. Проте під час роздачі ділянок Терещук запевняв, що такі особи, як Вовченко – це надія і опора нашого суспільства. Цікаво, чи патронатна служба взагалі в курсі того, з ким і як вона влаштовує зустрічі для свого шефа?

Терещук вручає сертифікати на землю

Очевидно, не зовсім. Адже влаштовувати зустріч із відверто зашквареними персонажами, які поставили на широку ногу дерибан землі мало не по всій Київщині – річ, яка не дуже позитивно вплине на імідж губернатора.

Окрім цього, «завдячуючи» роботі патронатної служби, Терещук і так потрапив в халепу. Наприклад, назвавши голову Фурсівської ОТГ Миколу Фурсенка – молодим та перспективним політиком. На секундочку, але діду вже 70 років. Жодним чином це не критика Миколи Івановича як голови ОТГ, але критика патронатної служби обладміністрації. Саме цей орган готує інформацію для свого керівника стосовно зустрічей, виїздів тощо. Але, очевидно, що це не дуже в них виходить. Адже крім кардинального омолодження голови Фурсівської ОТГ, Терещук назвав мера Білої Церкви Геннадія Дикого бравим воякою. Сміялися всі! Адже всі прекрасно знають, що Дикий служив 30 років тому протягом двох років. А взагалі він – банальний торгаш, який продає будівельні матеріали.

Так в чому ж проблема патронатної  служби? Цілком імовірно, що в її новому керівнику Михайлу Шкуріну, який встиг засвітитися поряд з Леонідом «Космосом» Черновецьким, скандальним пастором Сандеєм Аделаджею, та нинішнім прес-секретарем Володимира Карплюка (колишнього мера Ірпеня) Петром Щербиною. До слова, під час роботи на Черновецького Шкурін разом зі скандальним журналістом Казбеком Бектурсуновим зуміли вивернути роботу комунальної преси Києва так, що вона «мочила» діючого мера Черновецького.

Чи міг такий персонаж організувати нормальну зустріч губернатора з активом міста? Дуже схоже на те, що Шкурін працює як якийсь диверсант – руйнуючи імідж голови Київської ОДА.

А команда Терещука з самого початку почала формуватися за дивним принципом, коли складається враження, що такі персонажі як Шкурін були йому кимось нав’язані. І зрозуміло, що вони працюватимуть не на голову ОДА, а на реального хазяїна.

Читати "Моя Київщина" у Facebook