#

Свята реальність на Яготинщині...

Володимир Сторожук (ветеран ДПС України)

07.09.2020 20:58
Свята реальність на Яготинщині...

Шановні громадяни! Прочитавши статтю у Всеукраїнській незалежній газеті "Слово і діло" №20 (122) грудень 2019 року, я трохи став у ступор. У матеріалі йдеться про здобутки міської голови Яготина пані Наталії Дзюби, а також про головну проблему міста – недостатню кількість робочих місць, унаслідок чого багато яготинців змушені шукати роботу далеко від рідного дому, зокрема в Києві.

Як відомо, Дзюба очолює Яготин із 2010 року. Хочу нагадати, що до отримання нею владних повноважень у місті працювали промислові підприємства, соціальна сфера та зайнятість населення роботою була куди більшою. Але за її керівництва збільшилося тільки безробіття.

Далі хотів би зупинитися на сміттєвій проблемі. У місті значно розширено територію організованого сміттєзвалища, котре є джерелом токсичних речовин для Яготинської територіальної громади, що підтверджується вищезгаданим матеріалом.

Хочу нагадати, що на виїзному засіданні Яготинської РДА у селі Фарбоване (улітку 2019 року) заступник головного лікаря ЦРЛ Наталія Іванова, звітуючи про стан здоров’я громадян, зазначила, що, окрім сміттєзавалища, велику шкоду та загрозу здоров’ю земляків наносять й викиди у грунт і воду токсичних речовин із Яготинського маслозаводу. Можливо, саме через це Яготин - лідер онкологічних захворювань.

Але от дивина: у тому ж матеріалі Дзюба вихваляється про хороший стан питної води та екологію в місті. Як на мене, то щось не сходиться.

Не можу пройти повз діяльність Яготинської міської ради та Яготинської РДА за минулі роки. Про все можна прочитати в ухвалі Святошинського районного суду м.Києва від 13 березня 2020 року, що була винесена в межах кримінального провадження № 42019111100000147 від 14.08.2019 року. Саме там детально розписано про махінації чиновників Яготинщини та сусіднього району, які налагодили злочинну схему приватизації державної землі. Тоді про які досягнення може говорити Дзюба? Про рекордну кількість злочинів?

Яготинська міська рада діє непрозоро, класично приватизована та афільована. Пані Дзюба весь 2019 рік проводила стратегічну роботу з "ручними" депутатами на розкол цілого Яготинського району, аби створити для своїх власних інтересів Яготинську міську об’єднану територіальну громаду у складі семи сільських рад, а решта дванадцять нехай живуть, як зможуть?! Про це свідчить рішення міської ради № 52-VII від 4 липня 2019 року. Але як очільниця міської ради не старалася, проте громада засудила цей розкол району, а зрадникам, афільованим до міського голови, висловила недовіру. Підтвердження цього є протокол громадських зборів №2 від 19 липня 2019 року жителів м. Яготин. Але хочу зауважити, що своїми діями Дзюба створила конфлікт усередині громади, який може їй вартувати програшу на виборах голови громади.

Хочу звернутися публічно до правоохоронців. П’ять років тому, відповідно до Генерального плану міста Яготин, рішенням міської ради було роздано земельні ділянки по вул Небесної Сотні для будівництва та ведення підсобного господарства 150-ти громадянам, серед яких воїни АТО. Тоді було звільнено площу від плодових дерев (але все гілля та пеньки залишили на площі), а громадяни виготовили технічну документацію. Проте здійснити будівництво чи почати щось вирощувати для власних потреб наразі не можливо.

А тепер на противагу хочу відзначити ефективну роботу справжнього керівника, колишнього голову Яготинської РДА Василя Шмигановського, котрий за останні 15 місяців зробив для життя і добробуту Яготинської територіальної громади більше, ніж будь-хто інший.

Перерахую по пунктах, що вже було зроблено для громади завдяки Шмигановському:

  • Побудовано та розміщено в центрі міста за європейським зразком громадську вбиральню, якої до цього часу взагалі не було.
  • За власний кошт збудовано автостоянку з накриттям від атмосферних опадів для громадян навпроти ЦРЛ.
  • За його ініціативи та з допомогою Віталія Яреми покладено якісне асфальтне покриття на центральній вулиці міста, де роками минула влада латала дорожнє полотно клаптями, списуючи величезні кошти.
  • Започатковано та впроваджено якісну виконавську та трудову дисципліну серед органів самоврядування, а також відповідно до складеного графіку проводилися колегії РДА, де звітували чиновники про реальне виконання завдань.
  • Робота районної державної адміністрації під керівництвом Шмигановського спрямовувалася на забезпечення збалансованого соціально-економічного розвитку району, ефективного використання всіх наявних ресурсів для поліпшення добробуту та соціального захисту населення Яготинського району.

Як на мене, Василь Шмигановський – справжній державник, у якого в пріоритеті інтереси територіальної громади. Здобутки можна примножити, якщо на місцевих виборах 25 жовтня обрати реальних депутатів та голову Яготинської ОТГ, які будуть працювати заради людей. Думайте, аналізуйте та робіть висновки…

Читати "Моя Київщина" у Telegram