#

Сьогодні Макарів називають маленьким Маріуполем

Ярослав Добрянський (заступник голови Київської облради)

31.03.2022 18:31
Сьогодні Макарів називають маленьким Маріуполем

Свого часу мав за честь працювати головою Макарівської районної адміністрації. Ті роки згадую, як найкращі в своєму житті.

Красиве селище зі своєю історією, давніми культурними традиціями, зі щирими й добрими людьми, де кожен у мирний час дбав, створював, творив і радів...

Нещадна війна прийшла на Макарівську землю у кожен дім, не обійшла жодної родини. Зруйнувала будинки, культурні надбання, поцупила затишок і гармонію, яку тут так плекали, розтоптала мрії, сплюндрувала благодатну землю.

Сьогодні Макарів називають маленьким Маріуполем. Селище майже щодня піддається обстрілам ворожої артилерії. Колись людні вулиці, де завжди було чути дитячий гомін, нині у Макарові зовсім порожні. У середмісті населеного пункту кожен другий будинок або зруйнований ущент, або ж згорів після влучання у нього ворожих снарядів...

Одне знаю точно: сам древній Макарів можна потрощити, але споконвічно сформований у ньому незламний дух - нізащо! Макарівці - люди сильної волі. Макарів обов'язково відбудується! Обов’язково в ньому знову лунатиме дитячий сміх, в скверах і парках гулятимуть закохані пари, а лелеки знову прилетять, щоб звити на щастя свої гнізда!

А ворог... А ворог буде проклятий на не одне покоління!.. Той, хто прийшов до нас із мечем, від свого ж меча і загине.


Читати "Моя Київщина" у Telegram