#

Сьогодні я вступив до батальйону територіальної оборони Білоцерківського району

Дмитро Киришун (секретар Білоцерківської міськради)

16.02.2022 21:05
Сьогодні я вступив до батальйону територіальної оборони Білоцерківського району
Дмитро Киришун

Сьогодні я вступив до військового резерву Збройних Сил України – батальйону територіальної оборони Білоцерківського району. Хочу власним прикладом показати важливість такого рішення, щоб люди теж вступали, адже є ймовірність того, що Російська федерація може піти у повноцінний наступ, отже, вкрай необхідно, щоб такий батальйон був сформований.

Батальйон територіальної оборони має налічувати 600 осіб, але вступило наразі поки що близько 70, тобто спостерігається явний некомплект. Тішить те, що сьогодні дуже багато людей почали звертатися задля вступу в тероборони району, але я вважаю, що батальйон повинен створюватися не лише у такі миті, а має працювати постійно, так як, наприклад, працюють поліцейські, адже поліція не створюється тоді, коли виявили злочинця, а кожного дня робить свою роботу. Так і батальйон територіальної оборони повинен бути сформований, забезпечений, працювати, тренуватися, і на випадок, якщо станеться надзвичайна ситуація, він має бути  дієвим. Даний батальйон буде діяти у всьому Білоцерківському районі, завданням якого буде захистити важливі інфраструктурні об’єкти. Це і Водоканал, і Тепломережа, і енергопостачання, а також адмінприміщення та інше.

Я прошу та закликаю кожного, хто патріотично налаштований, хто хоче оберігати рідний край, долучитися до батальйону територіальної оборони Білоцерківського району. Для цього треба звернутися за адресою: місто Біла Церква, вулиця Ярослава Мудрого, 2, приміщення районної адміністрації, перший поверх. Там працює Рекрутовий центр, який ми створили для зручності всіх, хто побажає вступати.

При собі потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, якщо є – військовий квиток. Після проходження медогляду та підписання Контракту, вас буде зараховано у батальйон. Чисельність обмежена – 600 чоловік. Вік вступаючих має бути від 18 по 57 років, бо контракт підписується терміном на три роки.

Після того, як вас офіційно зареєстровано, вам видадуть форму, також за вами буде закріплена зброя та прописаний об’єкт, за який ви відповідаєте. В разі надзвичайної ситуації вам телефонують і викличуть на місце служби, де ви отримаєте зброю та завдання.

Кожного місяця будуть проходити стрільби на полігоні, на які вас будуть викликати та які ви, по можливості, маєте відвідувати. Зокрема, раз на рік будуть проводитися навчальні збори, для чого вам повинні надати відпустку з місця роботи та оплатити перебування на військових зборах із розрахунку вашого робочого окладу. Мета військових зборів – відпрацювання колективної роботи в групі, вивчення розташування, знайомство з особовим складом батальйону.



Читати "Моя Київщина" у Telegram