#

Клан Балагур у Тетієві розкрадає державні кошти

Руслан Майструк (колишній міський голова Тетієва)

26.11.2021 12:26
Клан Балагур у Тетієві розкрадає державні кошти
Руслан Майструк
Не один рік різні «активісти», кишенькові групи в соцмережах дискредитовували мене як Тетіївського міського голову і продовжують дискредитовувати вже як депутата Тетіївської міської ради. Мабуть з кожного утюга транслювали, яке я вселенське зло. Всі притомні люди розуміють, що за цим стоїть. І що всі ці активності велися не просто так.
По-порядку. Я був Тетіївським міським головою 10 років, три з яких – головою Тетіївської громади. Моя ціль була проста: перетворити депресивну територію на успішну громаду. Для цього потрібно було для початку збільшити надходження. Але, як виявилося, не всі хочуть сплачувати податки, не всі хочуть сплачувати за землю, не всі хочуть Генеральний план для міста та нові межі міста. Причина проста – гроші і вплив. І мої дії стали для них загрозою.
Тепер я хочу показати і жителям Тетіївської громади і всім своїм фейсбучним друзям, яке кубло я розворушив, коли був міським головою і чому мене намагалися і намагаються знищити. Перечитаєте уважно ухвали суду і ви зрозумієте чому і за які гроші йшла проти мене війна.
Батько, мама і син відкрито грабували державу, масштаб вражає. Лише за пів року йдеться про десятки мільйонів гривень коштів державного підприємства. Будучи фігурантом кримінального провадження син мав наглість минулого року приймати присягу Тетіївського міського голови, розказувати щось про чесність та справедливість.
Я вибрав з ухвал суду основну інформацію:
«Підставою внесення кримінального провадження за номером 42020110000000171 від 26.08.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 212 КК України, стала заява Голови ГО «РОУТ».
В подальшому досудовим розслідуванням встановлено, що директор Державного підприємства дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України» ОСОБА_2 , діючи за попередньою змовою зі своєю дружиною ОСОБА_5 та сином ОСОБА_3 , керівниками ТОВ «Агродібоівка» ПСП «Денихівка», відповідно, вчинили дії, направлені на розтрату коштів Державного підприємства дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України».
Підставою внесення кримінального провадження за номером 42020110000000186 від 23.09.2020 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України, став рапорт від УСР Київської області ДСР НП України. 24.09.2020 року, вказані вище кримінальні провадження були об`єднані у кримінальне провадження за номером 42020110000000171, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 212, ч. З ст. 191 КК України.»
Щоб було зрозуміліше, на 26.08.2020 року директор ДП ДГ «Шевченківське» О.В. Балагура, «ТОВ «Агродібрівка» Г.Я. Балагура, ПСП «Денихівка» Б.О. Балагура.
● Досудовим розслідуванням встановлено, що О.В. Балагура, спільно з Г.Я. Балагурою та Б.О. Балагурою, створили схему з метою розкрадання державних коштів підприємства за рахунок проведення фіктивних операцій в сфері фінансово-господарської взаємодії між Державним підприємством дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України» та ТОВ «Агродібрівка» та ПСП «Денихівка».
● Досудовим розслідуванням встановлено, що директор Державного підприємства дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України» О.В. Балагура, діючи за попередньою змовою зі своєю дружиною Г.Я. Балагурою та сином Б.О. Балагурою, керівниками ТОВ «Агродібрівка» та ПСП «Денихівка», відповідно, шляхом документального оформлення та відображення в податковій звітності безтоварних операцій, щодо придбання товарів (робіт, послуг), ухилились від сплати податків.
● Директор Державного підприємства дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України» О.В. Балагура, діючи за попередньою змовою зі своєю дружиною Г.Я. Балагурою та сином Б.О. Балагурою, керівниками ТОВ «Агродібрівка» та ПСП «Денихівка», відповідно, вчинили дії, направлені на розтрату коштів Державного підприємства дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України».
● О.В. Балагура, спільно з Г.Я. Балагурою та Б.О. Балагурою, створили схему з метою розкрадання державних коштів підприємства за рахунок проведення фіктивних операцій в сфері фінансово-господарської взаємодії між Державним підприємством дослідне господарство «Шевченківське» Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України» та ТОВ «Агродібрівка», ПСП «Денихівка».
В ході досудового розслідування встановлено, що ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН та ТОВ «Агродібрівка» в якому засновником та керівником перебуває Г.Я. Балагура, здійснили фінансові операцій з продажу послуг на ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН на суму 38 061 243 грн. за період з 01.02.2020 по 18.08.2020 року, а також ТОВ «Агродібрівка» здійснило закупівлю послуг у ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН на суму 10 683 983 грн. за період з 01.02.2020 по 18.08.2020 року. Вказані вище підприємства в змозі виконати дані роботи без залучення один одного, про що свідчить матеріальна база даних підприємств. Відповідно до вказаного вище, дії спрямовані виключно на заволодіння коштами державного підприємства та формування податкового кредиту з метою його подальшої реалізації в реальний сектор економіки.
● ПСП «Денихівка» керівником якого являється Б.О. Балагура, також засновником та беніфіціаром підприємства є Г.Я. Балагура, здійснило фінансово-господарські операції з ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН надавши послуг на суму 1 827 874 грн. за період з 01.02.2020 по 18.08.2020 року, а також ПСП «Денихівка» здійснило закупівлю послуг у ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН на суму 1 517 114 грн. за період з 01.02.2020 по 18.08.2020 року. Вказані вище підприємства в змозі виконати дані роботи без залучення один одного, про що свідчить матеріальна база даних підприємств.
● Основний вид ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН є вирощування зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур (01.11). Встановлено, що номенклатура товарів/послуг,а саме: розпилка лісу, електромонтажні роботи, послуги автокрана, послуги по плануванні території майстерні, оформлення документів, та ін., які ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН надавало ТОВ «Агродібрівка» та ПСП «Денихівка», не відповідають основному виду діяльності вказаного вище державного підприємства, у зв`язку з чим є підстави вбачати в діяннях ДП ДГ «Шевченківське» ІБКІЦБ НААН фіктивне проведення фінансово-господарських операцій з метою привласнення коштів державного підприємства.
Я вважаю, що це все лише вершина айсберга, оскільки ТОВ «Агро-Дібрівка» зареєстрована в 2003 році, ПСП «Денихівка» в 1993 році. А це означає, що через вищевказані схеми могли виводитися сотні і сотні мільйонів.
Слідство триває. Очікуємо на результати. Але є питання: що можна чекати від міського голови, який є фігурантом кримінального провадження стосовно розтрати коштів державного підприємства та ухиляння від сплати податків? І чи може така особа бути Тетіївським міським головою?

Шановна Європейська Солідарність, Олег Балагура є депутатом Київської обласної ради від вашої політичної сили. Дайте будь ласка роз’яснення: ви не в курсі чи ми не все знаємо про ваші партійні цінності?Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.
Читати "Моя Київщина" у Telegram