#

Тетяна Семенова (перший заступник голови Київської облради): Про перспективи співпраці Київщини з інвесторами

17.10.2019 06:25
Тетяна Семенова (перший заступник голови Київської облради): Про перспективи співпраці Київщини з інвесторами

Сьогодні, під час зустрічі з очільницею Української Міжнародної Бізнес Асоціації Катериною Штеренберг, разом з Миколою Стариченком обговорили багато важливих питань, які стосуються співпраці з інвесторами, відкритості Київської області у цьому напрямку.

Ми повинні бути зрозумілими, нам мають довіряти і не боятися співпрацювати. А ще варто поставити у пріоритет – українського інвестора. Тому, запропонувала створити робочу групу, яка допомагатиме бізнесу минати різного роду колізії й перепони. До її складу важливо запросити представників обленерго, облгазу, податкової, держпраці, інших структур, які можуть фахово направляти, надавати роз’яснення з тих чи інших проблемних питань. Таким чином ми зможемо дати бізнесу можливість реалізувати себе.
Очікуються зміни до Податкового кодексу України. Теж було б добре задіяти експертів з цієї сфери.

А ще подібна робоча група зможе допомагати підприємцям, головам ОТГ, районів, мерам міст створювати власні цікаві інвестиційні проекти та презентувати їх. Адже, кожна нова пропозиція, її втілення в життя – означає розвиток малого та середнього бізнесу, а відтак збільшення економічного потенціалу, створення нових робочих місць, покращення рівня життя в соціальній сфері.

Так само й іноземний інвестор розумітиме, що з Київською обласною радою працювати легко й просто, а його права захищені.

Наступну зустріч, вже робочої групи, плануємо провести найближчим часом у більш розширеному складі, про що обов’язково повідомлю в одному із своїх постів.

P/S: До слова, Київщина - інвестиційно привабливий регіон. За часткою капітальних інвестицій у загальнодержавних обсягах, сьогодні вона посідає третє місце. Ту ж таки третю сходинку, протягом останніх 3 років, Київщина впевнено тримає й за обсягом іноземних інвестицій, після Києва та Дніпропетровської області. Основні обсяги іноземних інвестицій надходять з більш як 60 країн світу. А головні країни-інвестори – Нідерланди, Кіпр, Німеччина, Польща та Великобританія.

Діє Програма залучення інвестицій та поліпшення інвестиційного клімату в Київській області на 2019 – 2021 роки.

Дякую за організацію Ростиславу Кириченку, за активну участь депутатам Юрію Опеньку та Сергію Федорченку, директору Департаменту економічного розвитку і торгівлі Київської облдержадміністрації Ярославу Вишні та його заступнику Владу Литвину.

Читати "Моя Київщина" у Telegram