#

У цей період важливо допомогти нашим лікарям

Дмитро Комаров (телеведучий, журналіст)

06.05.2020 19:58
У цей період важливо допомогти нашим лікарям

Коли почався карантин і закрили повітряний простір - #чашкакофе тимчасово втратила можливість відправляти дітей за кордон. Я розумів, що не можна стояти на місці, і в цей період важливо допомогти нашим лікарям. Не коробочкою масочок на камеру, а нормально. В одному з постів я публічно написав, що запрошую великі компанії приєднуватися. На мій запит відгукнулася компанія "Епіцентр" і запропонувала допомогу. Я не лікар. Через контакти в МОЗ з'ясував, яким клінікам зараз найважливіше допомогти.

Прийшли до висновку, що в Київській області це Кагарлик і Переяслав-Хмельницький, опорні лікарні області по Covid-19. Ми запитали в головних лікарів, що необхідно. А не вистачало, наприклад, банальної білизни для прибирання і навіть постільної білизни. Ну і,звичайно ж, захисних костюмів, окулярів, тришарових медичних масок із мембраною, респіраторів FFFP3. За декілька днів увесь товар був зібраний і ми поїхали.

Головні висновки: наші лікарі - герої. Приголомшливі люди, які готові жертвувати собою, навіть коли їх не забезпечили найнеобхіднішим. На самому початку пандемії не вистачало навіть масок, але вони шили їх своїми руками та виходили на роботу. Я бачив медсестер у таких саморобних масках.

Дуже надихнуло спілкування з головним лікарем Переяславської клініки Кузьменчук Ларисою і Кагарлицької - Віктором Кулиниченко. Перший раз бачив, як головлікар особисто розвантажував вантажівку, тому що в такі періоди немає ієрархії. Усі рівні. Розповідали, як важко медпрацівникам, які безпосередньо контактують із хворими на Covid-19, навіть просто цілий день не знімати костюм, окуляри та респіратор. Важко дихати, жарко. Це може спробувати кожен: подихати в масці або респіраторі цілий день, не знімаючи ні на хвилину.

Лікарі вдячні за карантин, який запровадили вчасно. Вдячні людям, які дотримуються карантину. Дуже бояться, що з ослабленням карантинних заходів люди втратять пильність, забудуть про маски, САНІТАЙЗЕР і дистанцію. Це може повернути ситуацію в гіршу сторону. Та одноголосно повторюють, як вдячні всім без винятку волонтерам, бізнесменам. Коли вони стали допомагати, стало набагато легше. Особисто я вдячний "Епіцентруза оперативну реакцію на прохання і допомогу.

Ми не зупиняємося та продовжуємо роботу. Представники бізнесу, підключайтеся! Разом переможемо, і добро обов'язково повернеться!

Читати "Моя Київщина" у Telegram