#

В Ірпені "Слуги" кандидують в мери "чорного" нотаріуса Карплюка

Ірина Федорів (журналістка)

17.09.2020 11:40
В Ірпені "Слуги" кандидують в мери "чорного" нотаріуса Карплюка

В "Ірпені" кандидатом від "Слуг народу" на посаду міського голови буде Максим Нельзін. Ця інформація є на сайті партії "Слуна народу".

Очевидно, що "Слуги народу" домовилися з екс-мером Ірпеня і фігурантом антикорупціних розслідувань Володимиром Карплюком. Ірпінську громаду чітко зливають забудовникам.

Хто такий Максим Нельзін? Це 100% людина Карплюка. Під час кампанії на 95 окрузі він перерахував на кампанію Карплюка 1,1 млн грн. Про це писав Рух ЧЕСНО на "Українській правді". А я нагадаю всім, що рік тому Карплюк так хотів потрапити в парламент, що в бюлетені з'явився техкандидат-клон Горобець, аби відтягувати голоси від кандидата Горобця, який йшов від "Слуги народу".

Нельзін був тим нотаріусом, котрий оформляв договори купівлі-продажу землі у Національному парку "Біличанський ліс", які незаконно роздала підставним особам і місцевим депутатам Коцюбинська селищна рада. Ці ділянки, імовірно, для мінімізації оподаткування продавали за заниженою ціною. Цікаво, що й у самого Карплюка є ділянка в Нацпарку. На ній він хотів звести висотки ЖК "Новатор".

Нельзін фігурує у ще одному журналістському розслідуванні, яке стосується дерибану "Бучанського межигір'я". Свідки твердять, що саме він був одним з тих, хто нібито шукав для дерибану пристоличного лісу підставних осіб.

Сім'я Карплюка теж користувалася послугами Нельзіна. Як стало відомо з реєстру нерухомості, будинок у лісовій зоні Бучі, збудований поряд із "Бучанським межигір'ям", Карплюки продали 28 грудня 2016-го. Реєстрували договір саме в Нельзіна.

У 2018 році, коли Карплюк пішов з посади і підсилював раду "своїми", до виконкому як виконавчої гілки влади ввели Нельзіна.

Хтось може сказати, так коли ж це було, Нельзін з часів парламентських виборів вже десять разів міг розійтися з Карплюком. Але ось проєкт рішення, за яке успішно проголосували депутати Ірпінської міськради. І воно датоване 2020 роком. Це влітку на сесії Нельзіну виділили ділянку в Ірпені.


У команди Карплюка завжди був талант домовлятися з центральною владою. Так, у 2019 році Карплюк домовився з БПП. Вони не висували сильного кандидата на виборах до парламенту по 95 округу. БПП просто зливало округ під Карплюка.

Аналогічна історія відбувається зараз. Карплюк пішов і домовився з центральною владою про те, що від "Слуг народу" буде технічний кандидат. І як бачимо перемовини пройшли успішно. Нельзін вже на сайті.

Сам Карплюк на вибори не піде. Він вже знає, що таке бути на посаді і потім ходити по прокуратурах і судах. Тому все дерибанити буде руками своєї команди. Партія Карплюка "Нові обличчя" висуває на посаду мера Олександра Маркушина – екс-депутата Ірпінської міськради від "Нових облич".

Зараз в регіоні під каманію Маркушина відбувається тотальне гречкосійство. Бюджетних грошей не шкодують навіть на те, щоб рекламувати Маркушина у ЗМІ, наближених до Карплюка.

У 2010 році Маркушин балотувався від партії "УДАР" до Ірпінської міської ради і став депутатом. Тоді фракцію партії УДАР очолював депутат Ярослав Місяць. Під його головуванням депутати фракції пішли на співпрацю з депутатами від "Партії регіонів", зокрема у кадрових призначеннях, а згодом і в земельних питаннях. "Ударівців" виключили з партії за те, що під час лобіювання таких питань вони дискредитували не лише себе, а й партію.

Фінал домовленостей БПП в регіоні ми вже бачили і знаємо, чим це завершується. Настає політична відповідальність і люди не голосують. "Слуги народу" вирішили піти за тим же сценарієм. Розуміють, що партбудівництво не складається, партія перетворюється на одноцикловий політичний проєкт і торгують на місцях своїм брендом.

У нас в Коцюбинському "Слуги народу" теж все злили. У мери висувають Сергія Даніша – людину Карплюка. Це депутат Коцюбинської селищної ради від "Нових облич", якого звинувачували у викрадені монахинь, який брав участь у дерибані Біличанського лісу та організовував перевороти влади в селищі.

Це все, що виборці мають розуміти про кадровий потенціал та партбудівництво "Слуг народу" в регіоні. Торгівля франшизою і повна безціннісність.

Читати "Моя Київщина" у Telegram