#

В Ірпінській ОТГ відбувається узурпація влади

Людмила Першин (активістка, Ірпінь)

15.06.2021 21:14
В Ірпінській ОТГ відбувається узурпація влади

Прохання втрутитися в ситуацію, яка склалася в Ірпені. В Ірпінській ОТГ відбувається узурпація влади, яка має всі шанси привести до федералізації та створення Ірпінської Народної Республіки (ІНР). Це не жарт!

Сьогодні в Ірпінській міській раді відбулися кричущі події, які є протизаконними та порушують права людини!

Що саме відбулося?

Комунальне підприємство "Муніципальна варта Ірпінської міської ради" ініціювали впровадження обмеження доступу для громадян в будівлю Ірпінської міської ради. Тобто, мешканцям міста планують закрити вільний доступ в будівлю міськради. Декілька поверхів будуть повністю закриті для громадян, а на два нижні поверхи громадяни зможуть потрапити лише по спеціальних перепустках, які вони повинні будуть брати у депутатів ІМР.

https://www.google.com.ua/url?sa=t&source=web&rct=j...

Сьогодні 15.06.21 на засіданні регламентної комісії розглядали цю абсурдну і протизаконну ініціативу Муніципальної варти.

В четвер 17.06.21 це питання будуть розглядати на черговій сесії Ірпінської міської ради.

Ми, громада Ірпеня, просимо вас втрутитися в ситуацію та не допустити прийняття незаконного рішення Ірпінською міською радою.

Нагадайте, чи поясніть, будь ласка, міському голові Ірпеня та депутатам ІМР, що будівля Ірпінської міської ради — це будівля комунальної власності! Тобто, це власність громадян, які мають право вільного доступу в будівлю!

Нам, громадянам України, не зрозуміло про яку секретність об'єкту говорить керівництво Ірпеня (посилання на "секретний" документ розмістила вище)?!!

Ця "фількіна грамота" не має жодного посилання на статті законодавства, та і до секретністі немає ніякого відношення. Будівля Ірпінської міської ради - це НЕ режимна установа!

Іншими словами, розпорядження ІМР є незаконним!

Постанова Кабінету Міністрів України від 18.12.2013 №939 жодного відношення НЕ має до абсурдного розпорядження ІМР.

Скажіть, будь ласка, які секретні документи зберігаються в будівлі ІМР? Хто зберігає ці секретні документи: Сапон, Камишан, Михальченко, Кравчук, чи хто?

Поясніть нам, будь ласка, яким чином, і коли, будівля ІМР стала режимним та секретним об'єктом?

Комунальне підприємство "Муніципальна варта", як ініціатор незаконного розпорядження, викликає у нас, мешканців міста, дуже багато питань. Чому? Бо це дивностворене формування (яке, до речі, є збитковим) й так перетягнуло на себе занадто багато функцій інших державних структур, а саме: ДСНС, поліції, антитерористичних підрозділів і т.д. З допомогою формування "Муніципальна варта" відбувається узурпація влади. Бандитське формування захопило місто, користуючись і прикриваючись децентралізацією, а мешканці міста знаходяться в заручниках цієї шайки.

Насамперед, слід згадати про Конституцію України, яка визначає: "Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов’язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України" (ч.2 ст.19). Іншими словами, будь-який чиновник, в тому числі міські та селищні голови не мають права вигадувати собі повноваження та спосіб їх реалізації. Тільки те, що прямо прописано в Законах України. Інакше – відповідальність.

Якщо відкрити базовий Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні» ми побачимо, що повноваження міських та селищних голів виписано у статті 42.

Стаття 3. Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави.

Стаття 19. Правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами.

Стаття 56. Кожен має право на відшкодування за рахунок держави чи органів місцевого самоврядування матеріальної та моральної шкоди, завданої незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб при здійсненні ними своїх повноважень.

Стаття 60. Ніхто не зобов'язаний виконувати явно злочинні розпорядження чи накази.

За віддання і виконання явно злочинного розпорядження чи наказу настає юридична відповідальність.

Стаття 64. Конституційні права і свободи людини і громадянина не можуть бути обмежені, крім випадків, передбачених Конституцією України.

Сподіваємось на вашу допомогу у вирішенні цієї проблеми.

П.С. Якщо незаконне розпорядження буде прийнято на сесії Ірпінської міської ради, то у Громади міста не буде іншого шляху, як чинити спротив незаконним діям влади міста.

 

Читати "Моя Київщина" у Facebook