#

Валерій Міщенко, (активіст, Біла Церква): Корупційні схеми у Білій Церкві навколо землі або хто стоїть за земельним питанням

04.04.2017 08:00
Валерій Міщенко, (активіст, Біла Церква): Корупційні схеми у Білій Церкві навколо землі або хто стоїть за земельним питанням

Близько двох тижнів тому у Білій Церкві стався корупційний скандал навколо земельних питань. За сприяння Дикого-мера голови депутатських фракцій "Самопоміч", ВО "Батьківщина" та "Опозиційний блок" на сесії міськради озвучили заяву про недовіру голові земельної комісії, депутату Білоцерківської міської ради Володимиру Вовкотрубу. Дана земельна комісія була утворена 11 грудня 2015 року рішенням міськради за № 06-02. До складу земельної комісії увійшло дев'ять депутатів від шести політичних сил представлених в міськраді.

Всупереч цьому голови трьох депутатських фракцій Радикальна партія Ляшка, Во "Свобода" та "УКРОП" звернулися із заявою до Білоцерківського міського голови Геннадія Дикого з приводу того, що було грубо порушено статтю 36 Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", якою передбачено: "Публічна образа депутата місцевої ради, опублікування або поширення іншим способом завідомо неправдивих відомостей про нього, а також намагання в будь-якій формі вплинути на депутата місцевої ради, членів його сім'ї з метою перешкодити депутату виконувати свої повноваження, змусити його до вчинення неправомірних дій тягне за собою відповідальність згідно з законом".

Тим самим Дикий-мер та підконтрольні йому депутати вчиняють політичний тиск на роботу членів земельної комісії, які мають на меті подолання корупційних схем часів Януковича. Через такі дії члени земельної комісії не змогли розглянути вкрай важливі для міста земельні питання. Саме так, Дикий-мер відреагував на принципову позицію голови земельної комісії Володимира Вовкотруба щодо забудови територіального плану міста Біла Церква по вулиці Київська, 33. Володимир Вовкотруб зауважив, що це рішення приймати не можна, тому що нещодавно ми всі були свідками протестів жителів Залізничного селища, яке знаходиться поруч з вулицею Київською.

Власне з чого все й розпочалося. депутат Білоцерківської міської ради Ігор Денисенко (від тієї ж самої фракції, що і Сергій Беркут, - прим. ред.) звернувся до земельної комісії з бажанням відхопити собі ласий шматок землі у центрі міста поруч з центральним ринком комунального підприємства "Аптека № 62". На що земельна комісія відмовила йому у задоволенні даної заяви. Це була перша квітка в цьому загальному корупційному скандалі пов'язана із білоцерківською землею.

Тоді Сергій Беркут залучившись підтримкою підприємця з яким Дикий нібито бореться звинувативши непідконтрольних йому членів земельної комісії у вимаганні певної винагороди. Беркут йому пообіцяв виступиш на сесії і міський голова допоможе у вирішенні його питання.

Всі мешканці Білої Церкви бачили на відео, як приватний підприємець Костина Роман Іванович звинувачує членів земельної комісії нібито за вимагання винагороди за продовження сервітуту земельної ділянки під його торговий павільйон.

Власне про бізнес ФОП Костини Романа Івановича. Земельна комісія відмовила йому в продовженні сервітуту, адже його торговий павільйон є ні чим іншим як "розливайкою" по вулиці біля Залізничного переїзду. І відповідні скарги надходили від мешканців Білої Церкви на адресу земельної комісії щодо припинення там роботи цього закладу. Це попри те, що міський голова Геннадій Дикий з першого дня свого обрання на посаду публічно перед громадою позиціонує себе як борець з місцевими розливайками.

Далі ще цікавіше. Рішенням виконавчого комітету міської ради від 14 березня за № 75 було прийнято демонтувати торговий павільйон ФОП Костини Романа Івановича. За це рішення на засіданні виконавчого комітету голосував і сам міський голова Геннадій Дикий. На демонтаж торгового павільйону було відведено десять днів, але минуло вже половина місяця та виконувати рішення виконавчого комітету з монтажу даного торгового павільйону так ніхто і не збирається й надалі. А сам приватний підприємець по даний час продовжує здійснювати свою діяльність у тій же формі, яку він до цього часу здійснював. З цього виходить, що міський голова публічно перед громадою позиціонує себе як борець з "розливайками", а по факту нічого не робить. Попри все якщо у даного підприємця хтось із членів земельної комісії і вимагав гроші за нібито вирішення його питання, то нехай звернеться із відповідною заявою до правоохоронних органів.

Ще один дуже важливий факт це те, що у попередньому скликанні міськради земельні питання вирішували діючі депутати Андрій Король та Сергій Беркут. Якраз саме ті депутати, які підконтрольні міському голові Дикому. Обидва нібито від різних політичних сил. Андрій Король від фракції "Опозиційний блок", а Сергій Беркут від фракції ВО "Батьківщина". Зупинюсь детальніше на останньому. У місті не для кого не є секретом, що ще з часів керівництва земельною комісією Сергієм Беркутом (з 2006 року, - прим. ред.) у Білій Церкві почали ходити чутки про так зване вирішення земельних питань за винагороду. Мешканці Білої Церкви навіть кликуху дали тодішньому голові земельної комісії Беркуту "Серьожка 5 тисяч". Тому що він вимагав 5 тисяч доларів за вирішення земельних питань у мешканців міста.

Та минуло вже багато часу. Відбулася Революція Гідності. Де-юре очільником земельної комісії є одна людина та попри все це де-факто вирішенням земельних питань питань в місті продовжує займатися Сергій Беркут, який до речі у нинішньому складі міськради навіть не входить до цієї комісії. З цього питання Сергій Беркут зміг домовитися з міським головою Диким про подальший вплив в місті на вирішення земельних питань. Тобто, іншими словами в місті продовжують зберігатися старі корупційні схеми по земельним питанням та з тим ж самими особистостями на чолі.

Читати "Моя Київщина" у Facebook