#

Василь Рішко (журналіст): Чи зможе Переяслав стати "туристичною меккою" Київщини

11.05.2017 15:05
Василь Рішко (журналіст): Чи зможе Переяслав стати "туристичною меккою" Київщини

Днями всесвітньо відомий американський канал CNN опублікував на своєму сайті топ-місць в Україні, де варто побувати. До цього списку увійшло 11 міст України. Київську область у цьому рейтингу представляє лише Переяслав-Хмельницький. Безумовно, визнання цього міста на рівні CNN, який є одним з найавторитетніших ЗМІ у світі, це величезний плюс як для Київщини, так і для самого Переяслава. Проте насправді, до цього списку цілком могли б потрапити і Біла Церква з її дендропарком "Олександрія", і Богуслав. Та й без них в області є ще купа місць, які варті уваги. Утім, у будь-якому разі, дуже приємно чути, що в світових новинах згадують про нашу країну і область.

Звісно, відомий на всю Україну Національний історико-етнографічний заповідник "Переяслав", до складу якого входять 23 музеї, має право на таке визнання. Плюс, його вдале розташування - у 90 кілометрів від столиці, робить його зручним для подорожей. Та й дорога до міста, яка була збудована ще за часів Януковича, перебуває у доволі хорошому стані. Дістатися до Переяслава-Хмельницького доволі зручно, адже з Києва кожні 15-30 хвилин туди курсує автобус.

Проте давайте подумаємо, що окрім заповідника чекає на туристів у Переяславі? Стан доріг у самому місті залишає бажати значно кращого. Готелі не розраховані на велику кількість відвідувачів. Простіше кажучи, у випадку великого напливу іноземних туристів, розміститися в місті вони не зможуть. Хтось може сказати, що Переяслав - невелике місто і відсутність готелів – звичайне явище для райцентру. Проте, навіть у тій самій Умані, яка склала компанію Переяславу-Хмельницькому в топі, вже давненько активно будуються готелі. Крім цього, саме місто повинно приваблювати своєю чистотою та порядком, а це вже завдання комунальних служб...

Потрапити в топ-11 визначних місць України від CNN – це серйозна відзнака. Але з цим, на місто і його жителів лягає величезна відповідальність. Сподіваємося, Переяслав-Хмельницький ще гідно себе проявить та стане справжньою "туристичною меккою" Київщини. Головне – це зберегти те, що вже є, та продовжувати розвиватися та ставати прикладом для інших міст Київської області.

Читати "Моя Київщина" у Telegram