#

Василь Рішко (журналіст): Чому Максим Плешко має сидіти разом з Христюком на лаві підсудних

30.08.2017 06:10
Василь Рішко (журналіст): Чому Максим Плешко має сидіти разом з Христюком на лаві підсудних

Учора прочитав пост депутата Ірпінської міськради, радника мера Карплюка Максима Плешко у Facebook під красномовним заголовком «Чому я підтримую Христюка». Це той самий Плешко, який не так давно влаштовував мітинг під прокуратурою Київської області з вимогою «припинити політичний тиск на Ірпінська міська рада та не допустити зупинки розвитку Ірпеня». Іншими словами, дозволити і далі проводити бездумну забудову лісів і полів.

Але повернемося до блогу Плешка, в якому той написав що, виявляється, «Дмитро Христюк – повний безсеребреник». Від цього хочеться чи-то плакати, чи-то сміятися. Адже на Київщині Христюка і його звитяги знають дуже добре. І під час його роботи головою Баришівської райради, і в бутність зайняття посади заступника голови-керівника апарату Київської обласної державної адміністрації, де, як можна здогадатися, працював не лише благо Батьківщини.

Схема з виводу бюджетних коштів, в якій підозрюється Христюк – це яскравий приклад діяльності команди Карплюка в Ірпені (не варто також забувати і про його кума Федорука у Бучі). Гроші «качалися» через «мертвих душ». За підписами членів виконкому Ірпеня Дмитра Христюка та Лідії Михальченко мільйони з бюджету виділили ТОВ "Буденергосоюз", зареєстрованому у 2016 році на Віталія Дасюка, який помер ще у 2012 році. При цьому Христюк тікав від вручення підозри, але все ж таки був змушений розписатися під отриманням документу. Очевидно, що Христюк явно не хоче судового розгляду даної справи.

На останок хотілося б сказати пару слів про Плешка, який є плоть від плоті «карплюковцем» і тому до останнього захищає своїх старших товаришів. Він у нас, судячи з декларації, також – «безсеребренник». Депутат бідує і живе за рахунок дружини. З особистого транспорту має один мотоцикл, але на мотоциклі Плешко не бачили – до будівлі міської ради під'їжджає на японському позашляховику. При цьому тяжкому становищі Максиму Плешко прописують монополію над прокатом велосипедів в кожному парку Ірпеня. А його шеф Карплюк особисто рекламує фірму "100 коліс".

Тому цікаво, коли ж до Христюка на лаві підсудних приєднається пан Плешко? Що він почне співати тоді?...

Читати "Моя Київщина" у Facebook