#

Василь Рішко (журналіст): Чому СБУ рахує "кнопкодавів" лише там, де їм можна

26.09.2017 13:18
Василь Рішко (журналіст): Чому СБУ рахує "кнопкодавів" лише там, де їм можна

Захищати скандального голову Київської ОДА Горгана-Ляльку вже заходилися навіть в СБУ. Так, якщо судити з листа «конторських», випливає, що рішення Київської облради про звернення до президента щодо прийняття кадрових рішень відносно керівництва КОДА – а саме, зняття з посади Горгана – є нелегітимним, оскільки за нього зараховані голоси депутатів, які на момент голосування перебували за межами країни. За даними СБУ, депутат Київської облради Іван Кудлай не міг голосувати за рішення, оскільки на момент засідання перебував за межами країни.

Якщо це – правда, то це справді неприємна несподіванка для голови облради Ганни Старикової, яка ініціювала ухвалення даного рішення. Як відомо, голосування за рішення має бути персональним. Утім, тут є цілком політичний аспект: чомусь СБУ працює лише там, де є опозиція. Закономірне питання: може варто для початку розпочати діяльність СБУ згори – хоча б з парламенту?

За три останні роки у Верховній Раді було ухвалено сотні законопроектів за допомогою «кнопкодавів», які під час голосування знаходилися де-інде – хтось на Мальдівах чи Сейшелах, хтось – в бані чи ресторані. За логікою речей кожне (!) подібне голосування має бути визнане нелегітимним. Уявіть собі скільки цікавих рішень наших парламентарів було б анульовано.

Утім, схоже, СБУ займається лише тими, хто заважає владі спокійно сидіти в своїх теплих кріслах та рубати «капусту». Варто нагадати, хто стоїть за постаттю Горгана. Це – Ярослав Москаленко та Ігор Кононенко. Ця солодка парочка буквально переламує область через коліно. І на жаль, силові органи їм в цьому допомагають…

Читати "Моя Київщина" у Telegram