#

Василь Рішко (журналіст): Коли на Київщині буде наведено конституційний порядок?

28.04.2017 08:57
Василь Рішко (журналіст): Коли на Київщині буде наведено конституційний порядок?

Учорашні «маски-шоу» у Київоблраді, які завершилися затриманням депутата Київської облради Максима Запаскіна, а також обшуком у кабінеті голови облради Ганни Старикової, серйозно розбурхав громадськість. Утім, окрім шуму та гаму, за великим рахунком, вся ця історія абсолютно не змінила ситуацію в Київській області, де вже протягом тривалого часу процвітає кулуарщина та внутрішні розбірки між можновладцями.

Вся ця ситуація закономірно призвела до абсолютної некерованості та хаосу в столичному регіоні. Відсутність соціально-економічних програм, дика корупція – все це в купі із затяжною політичною кризою вимагає від центральної влади в Києві йти на кардинальні кроки.

Що варто зробити у даній ситуації? Президент, уряд та Верховна Рада мають навести конституційний порядок в області. По-перше, для цього потрібно створити спільну урядово-парламентську групу, яка має ухвалити відповідні кадрові рішення відносно керівництва області. І це стосується як очільників в Київській облраді, де засідає соратниця Юлії Тимошенко Ганна Старикова, так і Київської облдержадміністрації на чолі з Олександром Горганом та екс-«регіонала» Ярослава Москаленка. Саме вони несуть повну відповідальність за провал у роботі в області.

По-друге, фіскальні служби мали б провести перевірку Київської облради і обладміністрації. Чи будуть знайдені порушення? Знаючи, хто керує областю – це більш ніж ймовірно.

Через підкилимні конфлікти між владними структурами страждає все більше ніж мільйонне населення Київщини. І обов’язок влади полягає у тому, щоб вирішити ці проблеми. І якщо заради цього треба звільнити губернатора та розігнати облраду, то треба це йти на ці радикальні кроки…

Читати "Моя Київщина" у Facebook