#

Відстояти один з останніх шматочків зеленої території в Вишневому поки що вдалося

Олександр Голіздра (активіст)

15.02.2020 09:52
Відстояти один з останніх шматочків зеленої території в Вишневому поки що вдалося

Відстояти один з останніх шматочків зеленої території у Вишневому вдалося (поки що вдалося) сьогодні на сесії ВМР. Йдеться де-факто про декілька сотках землі між будинками машинобудівників 17-а і 17. Власник вже існуючої трансформаторної підстанції просить у міськради ще 6 соток. Поки депутатів вдалося переконати почекати (половину з них - половина готова була "на все", але в підсумку пари голосів для "дерибану" не вистачило) - до подання заявником на землю всіх пояснень. Навіщо рубати дорослі дерева, щоб розширити електричну підстанцію, розташовану в 3 метрах  від дитячого садочку, в 3 метрах від школи №3, в парі десятків метрів від будинку №17? Вишнівчани - не здаємося!

24.12. 2019 на сесію Вишневої міської ради було винесено питання «про надання дозволу ТОВ "Вишнівськміськбуд" на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в користування на умовах оренди терміном на 10 років для розміщення, експлуатації та обслуговування будівель, споруд та об’єктів передачі електричної та теплової енергії (трансформаторної підстанції 1772) у м. Вишневе по вул. Європейській, 21-а (орієнтовна площа 0,06 га).

На даній сесії рішення не було прийнято – не набрало необхідної кількості голосів «"ЗА". Вищезазначене питання знов було внесено в Порядок денний XLIV сесії Вишневої міської ради, що відбулася 13.02.2020.

Справа в тому, Європейська 21-а – це будівельна адреса будинку Машинобудівників 17-а. На території, що прилягає до будинку, вже є трансформаторна підстанція, що належить ТОВ "Вишнівськміськбуд". ЇЇ потужність якої перевищує потреби будинку Машинобудівників 17-а. Площа цієї підстанції - близько 170 кв.м. (з урахуванням охоронної зони (згідно Постанови Кабінету Міністрів України №209 від 4 березня 1997 року "Про затвердження правил охорони електричних мереж" вона становить для такого типу підстанції (35-100кВт) 3 метри).

На минулій сесії, в грудні 2019, голова земельної комісії пан О.Робак, в кулуарах повідомив, що будуть будувати нову підстанцію.

11.02.2020. він же, О.Робак, під час засідання земельної комісії заявив, що мова йде про виділення землі під існуюче питання.13.02.2020 на сесії ВМР, мер міста І. Діков у відповідь на моє питання заявив, що начебто є технічні умови і мова йде про розширення підстанції….

Навіть, якщо зрізати посаджені десятки років тому мешканцями будинку машинобудівників 17 кілька десятків дерев, все одно фізично не буде площі в 6 соток для розширення Підстанції…. Можна припустити, що в такому разі розширення підстанції відбудеться за рахунок дитячого майданчика прибудинкової території будинку Машинобудівників 17-а. Того будинку, якому ВМР вже 3 роки відмовляється надавати в користування землю біля будинку. Тоді питання до мерії – чим ОСББ Машинобудівників 17-а, де мешкає понад 1500 людей гірше, ніж ТОВ "Вишнівськміськбуд"?

(До речі, 15% долі ТОВ "Вишнівськміськбуд" належить… Вишневій міській раді)

Якщо ж збільшення потужностей не відбудеться і вірити пану О.Робаку-1 (не Робаку-2, який в грудні казав, що розширення таки буде:) - то навіщо тоді 6 соток?

Ще одне припущення – може для того, щоб збудувати там (трохи пізніше змінивши цільове призначення оренди, як вже не один раз відбувалося у нашому місті) – генделик, кіоск , чи зал ігрових автоматів?

Питання до Міської Ради:

  • який саме об’єкт має намір побудувати ТОВ «Вишнівськміськбуд», в т.ч. які технічні параметри такого об’єкту (потужність, кого буде обслуговувати та ін.)?
  • на яку конкретно земельну ділянку претендує ТОВ «Вишнівськміськбуд» - розташування об’єкту на детальному плані території (ДПТ) – в т.ч. зображення меж об’єкту?

Чому пріоритетно землю намагаються виділити не мешканцям будинку, а комерційній структурі?

Відповідний запит мною вже спрямовано до ВМР, чекаємо на відповідь. Далі буде….

Борітеся і поборете, так вишнівчани?

P.S. Якщо в моєму аналізі ситуації є помилки – і дерева не знищать, майданчик дитячий не захоплять, і за цих умов розширена (чи існуюча за умов надання оренди землі) підстанція і справді сприяє добробуту мешканців міста – змушений буду вибачитися за критичність

Читати "Моя Київщина" у Telegram