#

Вирок Дихне – це вирок всім державним менеджерам, які намагаються змінювати нашу країну на краще

Геннадій Чижиков (президент Торгово-промислової палати України)

04.04.2023 09:48
Вирок Дихне – це вирок всім державним менеджерам, які намагаються змінювати нашу країну на краще
Геннадій Чижиков

Кілька днів тому в CEO Club Ukraine обговорювали звинувачення проти Андрія Пивоварського та Андрія Коболєва, про це виклав у себе на сторінці Сергій Гайдайчук. А позавчора Євгеній Дихне подав апеляцію на вирок суду і виклав в інтернет ВСІ матеріали справи. 

Які виникають думки? Здається з побудовою антикорупційних органів (НАБУ/САП/ВАКС) "хотіли як краще, а вийшло як завжди”. Замість того щоб розслідувати реальні хабарі та розкрадання державних коштів, ці органи взялися за держ-службовців та держ-менеджерів і шукають порушення різних процедур та регламентів (часто доволі застарілих). 

Що об’єднує згадані справи? Те, що в жодному немає звинувачень в особистій вигоді. Ані хабарів, ані відкатів, ані крадіжок. Є ніби то шкода інтересам держави. 

Економісти розуміють, що для розвитку бізнесу в країні потрібно створювати умови. Тобто держава іде на певні поступки - в податках, зборах, тарифах і т.п. Натомість отримує нові робочі місця, нові податки від бізнесу та економічне зростання. Але з точки зору антикорупційних органів - позитивні результати не вартують уваги, а за умовні збитки потрібно відповідати.

Євген Дихне прийшов в “Бориспіль” коли там були величезні збитки. А під його керівництвом аеропорт не тільки став зручним європейським хабом, а і прибутковим підприємством.

Зараз Євгена засудили на 5 років за звинуваченням у підписанні договорів оренди з порушенням процедур. 

І це вирок не тільки Дихне. Це вирок всім державним менеджерам, які намагаються бути проактивними і змінювати нашу країну на краще. Виявляється краще нічого не робити? 

З такими вироками на державних посадах будуть лише непрофесіонали. 

А тепер подумайте як ми будемо відбудовувати країну після Перемоги? Діяти потрібно буде швидко, працювати на результат. І тут потрібні люди, що не бояться приймати рішення.  Система має мотивувати таких людей іти в державні структури, а не засуджувати їх за ініціативи!

На зображенні може бути: 1 особа та сидить

Читати "Моя Київщина" у Telegram