#

Віталій Горкун (начальник патрульної поліції Борисполя): Усі наші працівники розуміють необхідність донорства крові

14.06.2018 15:35
Віталій Горкун (начальник патрульної поліції Борисполя): Усі наші працівники розуміють необхідність донорства крові

Наші працівники патрульної поліції регулярно здають кров, а сьогодні на здачу прийшло 15 добровольців. Усі ми розуміємо, що це необхідно: здав кров, оновив свою і допоміг іншому. І щось додатково роз’яснювати нам не потрібно.

Я здаю особисто кров вже вдесяте, можливо навіть і більше, але так сталося, що останні два роки не здавав взагалі. В ОХМАТДИТі  я здавав кров та плазму для онкохворих дітей. Не скажу, що я донор зі стажем, але деякий досвід є.

Дуже добре знаю проблему з донорством крові в нашій країні. Я стикався з цим особисто, коли моїм близьким родичам потрібна була кров і за допомогою волонтерів знайшли необхідну кров, бо в цілому, як я розумію, в банках її немає. Що стосується побоювання щодо безпеки здачі крові, то я вважаю, що це абсолютно безпечно і боятися нічого. Хвилюватися тут нічого. І це ж не на вулиці здають, а в медичних закладах, де все стерильно.

Також ми маємо амбітне бажання бути прикладом для інших. Зокрема,  сьогодні ми закликали громадські формування з охорони громадського порядку та водіїв-активістів з "Авто Допомога Бориспіль" - і хлопці приїхали теж!

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram