#

Віталій Горкун (начальник патрульної поліції Борисполя): Я залишаю лави патрульної поліції

11.06.2019 09:49
Віталій Горкун (начальник патрульної поліції Борисполя): Я залишаю лави патрульної поліції

На цій фотографії ви бачите те, чим я жив останні 5 років. За оборону донецького аеропорту отримав орден За мужність ІІІ ступеня. Вже після демобілізації відчув гостру потребу країни у відновленні довіри українців до інститутів влади. Тому на початку 2016 року, пройшовши всі відбори, а згодом і навчання, став до лав новоствореної патрульної поліції, де вже було чимало ветеранів війни.

Це був свідомий вибір, а гасло "Служити та захищати" для мене стало головною мотивацією на весь період служби в структурі Національної поліції. За час роботи в патрульній поліції на власному прикладі відчув, наскільки тривалим і важким є процес реформ у нашій країні. І це стосується не лише влади, але й звичайних громадян, їхньої відповідальності перед законом.

З приємністю згадую рік на чолі Патрульної поліції Маріуполя, яку очолив від початку її створення. Ми стали не просто одним колективом, а однією командою однодумців. Таке ж можу сказати про своїх підлеглих у рідному Борисполі. Дякую кожному з вас за гідну службу. Дякую начальнику департаменту Євгенію Жукову, який створив могутній та здоровий колектив під назвою патрульна поліція, та його заступникам Вадиму Зеленському, Олексію Білошицькому, Катерині Павличенко, Олександру Кройтору та моїм старшим колегам, які завжди надавали допомогу!

Моє рішення піти зі служби ніяк не пов’язане з останніми скандалами в лавах Нацполу. Не секрет, що в кожному колективі є покидьки та негідники, які своїми вчинками кидають тінь на всіх колег. Тож сподіваюсь, що покарання для таких "поліцейських" буде максимальним згідно з чинним законодавством.

Прийшов час змін. Насамперед, для мене особисто. Я залишаю лави патрульної поліції з розумінням, що кожного дня докладав максимум зусиль, аби тримати імідж нашої структури на високому рівні, та цей рівень буде з дня в день лише зростати.

Адже ми маємо бажання, а це основне під час здобуття досвіду! Слава ВДВ!

Старший лейтенант поліції Віталій Горкун. Честь маю!

Читати "Моя Київщина" у Facebook