#

Вітаю з Днем піхоти!

Артем Богомолов (командир 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, полковник)

06.05.2020 15:40
Вітаю з Днем піхоти!

Бойові побратими - піхотинці!

Сьогодні, 6 травня, ми вдруге відзначаємо наше спільне свято - День піхоти! Символічно, що цей день має давнє історичне підгрунтя та релігійно-історичні традиції, адже 6 травня 1648 року українське козацьке військо під проводом Богдана Хмельницького отримала перемогу над ворогом під Жовтими Водами. Також, 6 травня 1920 року завершився Перший Зимовий похід. Православні християни в цей день відзначають день Святого Юрія Змієборця - покровителя воїнів.

Піхота - це рід військ, який першим зустрічає ворога та веде основні бойові дії. В наших інтересах працюють артилерія та авіація - всі працюють на нас та на нашу перемогу!

В цей день згадаємо наших побратимів - піхотинців, які віддали свої життя в різні періоди нашої історії за Україну.

Вдячний Вам, воїни нашої 72 бригади Чорних Запорожців, військовослужбовці Оперативне командування "Північ" / Operational Command “North”, побратими Сухопутні війська ЗС України та всі належні до піхоти, за Вашу службу, непохитність та героїзм, який Ви проявляєте кожного дня, кожної миті, виконуючи небезпечні бойові завдання та боронячи мирне життя українських міст та сіл. Разом до нашої перемоги!

З Днем піхоти!

Читати "Моя Київщина" у Facebook