#

Влада Київщини зриває потужний інвестиційний проєкт

Микола Спірідонов (політолог)

21.09.2020 18:10
Влада Київщини зриває потужний інвестиційний проєкт

Маю можливість спілкуватися з представниками середнього та великого бізнесу. Розповіли одну історію, що демонструє весь жах корупційної "завіси", якою накрила влада наших підприємців.

У Київській області один найбільший підприємець, який займається тваринництвом, вийшов на великих західних інвесторів, які хочуть вкластися в будівництво ферм. Зараз. Під час пандемії! Київська область, Лівобережжя - чудові місця, щоб створювати подібні проєкти. Те, що потрібно.

Однак, незважаючи на готовність інвесторів вкладати величезні кошти в Україну, тут же знайшлися охочі "погріти ручки" чиновники. У Київській облдержадміністрації з надуманих причин банально заблокували дозвільні документи на будівництво.

Не буду називати імен (поки що), але дехто в чиновницьких кабінетах зовсім знахабнів. Замість того, щоб стояти та перерізати стрічки нових сучасних тваринницьких комплексів, у керівництві області дограються до того, що ніхто з інвесторів не захоче взагалі заходити в регіон. А питання інвестицій в Київській області (як і взагалі в Україні) зараз стоїть гостро: після епідемії коронавірусу багато грошових струмків, що йшли в українську економіку, висохли.

Зараз же керівники Київської області зрізають на корені реальний, рентабельний аграрний бізнес, просто тому, що хтось хоче отримати 5% "відкату". Камікадзе...

Читати "Моя Київщина" у Telegram