#

Володимир Гайдамачук (активіст): Дивний компроміс у Вишневому - мікроскопічний парк та приватний садочок

06.09.2018 09:57
Володимир Гайдамачук (активіст): Дивний компроміс у Вишневому - мікроскопічний парк та приватний садочок

Історія з парком у Вишневому перетворилася на цілковиту трагікомедію. Днями стало відомо про великий "курултай" з приводу скандальної незаконної забудови у Вишневому як раз на місці, де згідно з Генпланом мав бути розбитий новий великий парк. До переговорів були залучені представники парламенту, активісти, забудовники, районна та обласна влада і силовики. Але відчуття штучності конфлікту нікуди не поділася.

Про те, що поява низки скандальних «борців» проти незаконного будівництва – ніщо інше, як звичайні торги, стало зрозуміло після заяви «соціаліста» Іллі Киви. На своїй сторінці у Facebook він пообіцяв вишнівчанам, що парк у місті обов’язково буде. Але частину території – 5 гектарів – все-таки віддадуть забудовнику для зведення висоток.

За «дивним» збігом обставин нещодавно як раз про 5 га землі ходили чутки в Вишневому – місцеві розповідали, що саме стільки скандальний забудовник Олександр Тигов, який усіляко дистанціюється від свого «Петровского кварталу» вимагав у не менш скандального забудовника Журби за зняття мітингів проти забудови, прикриваючись захистом парку.

Є підозра, що Тигов, який раніше був у керівництві Києво-Святошинського району і навіть балотувався до ВР, страшно хоче повернутись у владу. А для цього йому потрібен фінансовий ресурс. Чи вийшло у нього вигризли свій шмат неіснуючого парку – невідомо.

Але цікаве інше. Скандальний забудовник Журба знову вирішив усіх обдурити: так, парк справді буде. Але дуже маленький, майже мікроскопічний - 1,5 гектари. І дитячий садочок той погодився побудувати. Аж на 200 дітей. Але – приватний…

В результаті усі задоволені – і забудовники, і політики. Перші – бо забудують все і отримають свої мільйони «вічно зелених». Другі – бо можуть тепер публічно розповідати, що вони знайшли компроміс. Лише жителі Вишневого у цій історії виявилися крайніми…

Читати "Моя Київщина" у Telegram