#

Володимир Гайдамачук (активіст): Хто стоїть за варварською вирубкою лісопосадок на Київщині

18.09.2018 12:27
Володимир Гайдамачук (активіст): Хто стоїть за варварською вирубкою лісопосадок на Київщині

Київщина – родючий зелений край з широкими лісами та посадками. Утім, на жаль, є виключення з правил. Побувавши на Згурівщині та Яготинщині я відкрив для себе багато цікавого. І не надто обнадійливого…

Проїжджаючи дорогою Згурівка-Яготин, очі лізуть на лоба. Широкі лісопосадки попід проїжджою частиною просто беруть й нагло вирізають. Тепер ця ділянка дороги схожа на немічного старого дідуся з плішиною. Лише старі фото нагадують, що колись тут красувалися красиві дерева.

Нахабність – наше друге щастя. Навіщо ховатися, замітати сліди, тишком-нишком продавати накрадене на "OLX"? Тут, не відходячи від "каси", стали й продавати. Вирізали – продали.

"Зачисткою" займається якась таємнича фірма з Вишневого, яка навіть назви своєї не називає. І це – на іншому кінці області, на секундочку. Певно, гроші й на Кубу б привели – там би прямо під Національною асамблеєю народної влади рубали б бананові дерева.

Якісну деревину продають ось туточки, прямо біля місця вирубки. Хотів сказати про сором, але який може бути сором у такої контори? Гілки ці "бізнесмени" лишають на місці та тут же спалюють. Так, напевно, гарніше.  

"Це санітарна вирубка", -  скажете ви мені. "Та дзузьки", - скажу вам я. Це не схоже на чистку, адже тоді гілля утилізують, а не спалюють на узбіччі. Чи це не заборонено, як думаєте?

На останнє питання мені може відповісти "Київоблагроліс" та його керівник – товариш Горбик. Тоді до них ще одне питання: "Чи в курсі вони, що тут відбувається?". Вочевидь, що в курсі. Але замружили очі…

 

Читати "Моя Київщина" у Telegram