#

Володимир Гайдамачук (активіст, місто Боярка): Як мене Київобленерго здивувало

30.07.2019 12:37
Володимир Гайдамачук (активіст, місто Боярка): Як мене Київобленерго здивувало

Колись давно в далекі часи президентства Ющенка мав необережність подивитись як працює монополіст з російськими інвесторами на Київщині – на початку 2000-х американців "вибили" з Київобленерго та компанію "викупили" московські структури депутата держдуми РФ Бабакова.

А було так – за приєднання до електромережі нам прийшлось платити космічні гроші, адже низка посередників та постійних маніпуляцій з документами та технічними умовами збільшували суму майже вдвічі від стартової, плюс це зайняло майже півтора роки, окрім усього ми не мали можливості залучити кваліфікованого підрядника – роботи виконували якісь по-особливому ліцензовані доходяги, а потім інші, теж ексклюзивно ліцензовані росіянами, переробляли.

Враховуючи мою професійну цікавість, з поінформованих джерел дізнався, що за період після майданної "демократії" Порошенка з 2014 до 2019 року на Київщині було подано 70 тисяч заявок на приєднання до електромережі, а виконано 35000 заявок – лише половина. Тобто, у середньому з 1150 заявок на місяць виконувалось приблизно лише 580 на місяць. І нереалізованих підключень залишилось 35 тисяч.

Можливо, і не згадав би про цю тему, якби сусіду останнім часом не "припекло" терміново підключити об’єкт до електрики, та ще й на три фази. Уявіть моє здивування, коли людина розповіла, що підготовка документів та підключення зайняли ТРИ ТИЖНІ та проплати обмежились лише офіційними платежами згідно затверджених тарифів, без посередників та затягування.

І тут я дізнався, що москалів уже немає в Київобленерго, а компанію викупили структури Ріната Ахметова.

Читати "Моя Київщина" у Facebook