#

Володимир Гайдамачук (активіст): Пінг-понг в Київської області

26.04.2018 15:54
Володимир Гайдамачук (активіст): Пінг-понг в Київської області

Завтрашня позачергова сесія Київської облради – чергова демонстрація підкилимної боротьби між БПП і «Батьківщиною» в області. Оголошення засідання стало результатом тиску пропрезидентськими силами на голову облради Ганну Старикову. Фактично її змусили піти на позачергову сесію після кількаденних мітингів у Вишневому, де дуже вчасно підняли тему добудови школи. Організаторами акцій були представники Києво-Святошинського БПП, і вимоги вони ставили надзвичайно прості – проведення сесії.

Але можна говорити впевнено – сесія керівництву обласного осередку БПП на Київщині була потрібна не для школи. А для усунення Ганни Старикової з посади голови Київської облради. Утім, тут в «Батьківщині» вирішили зіграти в свою гру: оголосивши сесію, Старикова взяла – і завантажила в порядок денний під зав’язку різного непотребу. На розгляд сесії поставлено понад сто питань, більшість з яких – звіти по виконанню різних програм та розгляд змін до цих самих програм. Останнім питанням Старикова демонстративно запропонувала заслухати власний звіт за 2017 рік.

Нащо це зроблено? Все дуже просто: у Старикової (а точніше – у її патрона Костянтина Бондарєва) просто вирішили «замаринувати» президентську більшість. Фізично розглянути бодай третину питань із запропонованого порядку денного під час однієї сесії – неможливо. А отже провести голосування за відставку голови облради після розгляду усього порядку денного стає неможливим.

Це – пат. БПП в залі ніколи не знайде дві третини, аби провести власну сесію і скинути Старикову. А Стариковій доводиться грати в «маринад», аби її не зняли: виходить такий політичний «пін-понг»…

Читати "Моя Київщина" у Telegram