#

Володимир Гайдамачук (активіст): Про ОТГ на Київщині і деструктивну роль Кабміну

13.12.2019 18:30
Володимир Гайдамачук (активіст): Про ОТГ на Київщині і деструктивну роль Кабміну

Інформпростір – дуже цікава річ. В Інтернеті можна знайти чимало важливих даних. Будь-яка інформація має своє джерело і передавача. А також аудиторію, яка уважно слідкує за потрібними їй відомостями. Утім, іноді виходить так, що відомості – правдиві, але джерела трохи "підкачали".  

До чого це я? Зараз всіх – і владу, і опозицію, і місцевих, і загальноукраїнських політиків – дуже турбує ситуація з розподілом об’єднаних територіальних громад. Власне, усе сходиться на тому, що таблиця із громадами Київщини, яка учора з’явилася на сайті "Моєї Київщини", є автентичною. Хоча б тому, що намальовані там коефіцієнти не намалюєш зі стелі. Утім, є один важливий нюанс, який дещо зміщує акценти в питанні "кто виноват и что делать". Справа в тому, що творці даної таблиці сидять не в Київській ОДА, як можна було б подумати за логікою речей. Це – розробка Кабінету міністрів, звідки її в ручному режимі спустили вниз – в область. У результаті заручником ситуації виявилося КОДА.

Іншими словами, нинішня схема ОТГ, яку тихенько, без обговорення з громадами, хочуть у добровільно-примусовому порядку запустити вже з 1 січня 2020 року – це ініціатива, нав’язана керівництвом профільного Міністерства регіональної політики, яке, варто говорити відверто, абсолютно не знає реалій Київської області і у своїх рішеннях рухається лише за тими "місцевими царьками", які можуть забігти нагору і попросити "нарізати" собі громаду під власні забаганки…

Читати "Моя Київщина" у Facebook