#

Володимир Гайдамачук (активіст): Як мер Діков сховав "опоблоківця" в радниках

10.05.2018 12:04
Володимир Гайдамачук (активіст): Як мер Діков сховав "опоблоківця" в радниках

Минув місяць з початку корупційного скандалу з хабаром у вигляді квартири для міністра охорони здоров’я Уляни Супрун у Вишневому. Як відомо, у цій історії був замішаний мер Вишневого Ілля Діков. Зараз детективи НАБУ ведуть розслідування цієї справи, хоча складається враження, що традиційно дана історія завершиться нічим. Як і більшість подібних гучних справ.

Інша справа, що замість того, щоб подати на час розслідування заяву про тимчасове складання повноважень, Діков продовжує спокійно працювати. І навіть вирішив провести певні кадрові пертурбації. Наприклад, зі статусу заступника, Андрій Чечило, який свого часу зайшов у керівництво міської ради по квоті «Опоблоку», непомітно опинився у радниках мера Вишневого.

Дехто вважає, що це послаблення «Опоблоку» у місті. Але мені здається, що це – не так. Справа криється у відповідальності. Зараз у місті розгорнулася активна діяльність. І йдеться не лише про зведення незаконних багатоповерхівок, але й про дороги, які зараз будуються божевільними темпами. Знаючи, які корупційні складові існують у цих сферах (і з будівництва доріг, і з будівництва багатоповерхівок), то цілком імовірно, що скоро у правоохоронців можуть виникнуть нові питання до керівництва міста. Але Чечила, як звичайного радника мера, це вже навряд чи зачепить…

Читати "Моя Київщина" у Telegram