#

Володимир Гайдамачук (активіст): Як у Києво-Святошинському районі зривають День знань

29.08.2017 07:05
Володимир Гайдамачук (активіст): Як у Києво-Святошинському районі зривають День знань

Нахабність і цинізм наших чиновників не має меж. Останнім часом у моєму рідному Києво-Святошинському районі "слуги народу" продовжують піаритися на всьому, що тільки прийдеться.

Не оминули вони й найголовніше свято для нашої країни – День Незалежності. Більшість білбордів пристоличного району прикрашені обличчям голови Києво-Святошинської РДА Мирослави Смірнової.

Не знаю як іншим, а мені особисто Державне свято такого масштабу асоціюється не з політичними партіями, брендами, а тим більше – не з чиновниками РДА. Незалежність для мене – це державний прапор, герб та гімн України, а найголовніше – розуміння того, якою ціною нам дається свобода…

Чиновники не перестають використовувати адмінресурс в підготовці до виборчого процесу, особливо зараз, коли в області спостерігається дуже хитка політична обстановка, а в деяких регіонах Київщини оголошено вибори до ОТГ. Хоча Києво-Святошинський район поки що не має жодної територіальної громади, але все може змінитися будь-якої миті, тому всі "на низькому старті".

Відчуваю, що свято Першого дзвоника традиційно збере районних казнокрадів та дармоїдів, які зазвичай присутні на таких заходах як "почесні гості". Там вони мають змогу подавати мізерні результати своєї діяльності як величезні досягнення.

Особисто у мене склалася так ситуація, що племінник через декілька днів стане першокласником. Але є проблема: окрім того, що місць у садочках та школах району катастрофічно не вистачає, у навчальних закладів немає навіть елементарного інвентарю для навчання дітей.

З метою конфіденційності я не буду називати номер школи, але зауважу, що абсолютно недопустима ситуація склалася у Вишневому. На жаль, на дітей очікують обідрані стіни, які дуже давно не бачили ремонту, древні стільці й радянські парти. Нема навіть дошки…

Про що можна говорити, якщо районне управління освіти зірвало закупку найнеобхіднішого? Умови для навчання – жахливі, але вибирати немає з чого: цим і користуються усілякі "смірнови" та "дикови", які будуть на чергових «лінійках» розповідати про те, які вони хороші.

Публічно звертаюся до тих, хто має пряме відношення до освіти в нашому районі: перестаньте піаритися й постійно готуватися до виборчого процесу, краще за ваші білборди можуть сказати реальні справи.

Читати "Моя Київщина" у Facebook