#

Володимир Гайдамачук (активіст): Якщо твій друг – сепаратист, то хто ти?

13.11.2018 16:01
Володимир Гайдамачук (активіст): Якщо твій друг – сепаратист, то хто ти?

Днями лазив в Інтернеті і випадково побачив цікаву фотографію. Праворуч – екс-чоловік олімпійської чемпіонки, гімнастки Лілії Подкопаєвої Тимофій Нагорний. Щоправда, він за останні тижні став знаменитим через інші події: 2 жовтня його затримали. Його звинувачують за ст. 111 КК (держзрада). У СБУ розповіли: все почалося зі звернення до правоохоронців неназваного бізнесмена, який в Україні - тимчасово, а живе в Канаді. Цей бізнесмен (на брифінгу СБУ його позначили кодовою словом "замовник") заявив про вимагання та шахрайство. Гроші, стверджують у спецслужбі, вимагали за закриття кримінальної справи проти нього і його батьків в Росії. Причому "вирішити питання", зокрема, про не оголошення "замовника" в розшук Інтерполу запропонували відразу кілька людей – двоє громадян РФ і один українець. Останній фігурант – той самий Тимофій Нагорний.

На підтвердження всього сказаного СБУ виклала відеофайл: він складається з цілого ряду відео і аудіо, в яких бізнесменові пропонують допомогу і озвучують суми. Зокрема, і Нагорний. Під час зустрічі в Києві той пропонує стати посередником і за гроші вирішити питання про закриття кримінальної справи з генпрокурором РФ Юрієм Чайкою, звернувшись до сина екс-генпрокурора України і колишньому нардепу Артему Пшонці. Ціна питання - € 1 млн для передачі і € 200 тис особисто Нагорному за послуги.

Так от, цікаво, хто стоїть поруч з Нагорним. А це – депутат Бучанської міськради, голова фракції "Партія захисників Вітчизни" Олександр Таможній. Авжеж, хтось скаже: може це так співпало – адже пан Таможній – "захисник вітчизни", помилився.

Як тут не згадати його світлини з "колорадською стрічкою". А любов до Московського патріархату та поїздки у Житомирську область у жіночий монастир Афонської ікони Божої Матері? На жаль, виникає закономірне питання: за кого ж виступає Таможній як представник «Партії захисників Вітчизни». Від якої саме "вітчизни"?..

Читати "Моя Київщина" у Telegram