#

Володимир Карплюк (ексмер міста Ірпінь): Прийшов час розповісти Вам одну цікаву історію про Луценка

12.11.2019 12:32
Володимир Карплюк (ексмер міста Ірпінь): Прийшов час розповісти Вам одну цікаву історію про Луценка

Коли я став мером Ірпеня, через деякий час зі мною зустрівся у київському кафе "Бель Вю" (вул. Саксаганського, 7) Луценко Сергій Віталійович – брат тодішнього Генерального прокурора України Юрія Луценка.

Він повідомив мені, що я маю "здати" Коцюбинське (селище Коцюбинське знаходиться в підпорядкуванні Ірпеня з 60-х років) його людям і тоді він та його брат мали "полегшити" мені життя та припинити прокурорський пресинг.

Потім зі мною зустрівся помічник Сергія Луценка, який сказав, що дружба має розпочатися з виділення одного гектара землі на їхніх людей.

Тоді я спробував вийти на Юрія Луценка. Говорив із ним по телефону. Пояснив, що від його імені до Карплюка приїхали по гектар.

У відповідь Луценко почав мені кричати, що я ніхто у великій політиці.

Далі у мене особисто, у міськраді Ірпеня та в членів моєї команди розпочалися десятки обшуків та послідувало відкриття кримінальних проваджень. За будь-що. Поклали асфальт – справа. Побудували парк, дитячий садок – справа.

Ми пережили цей тиск, відкривши з того часу сотні об’єктів інфраструктури, побудувавши найбільшу кількість нових доріг за рекордний час у кілька років.

Та сьогодні ставленики Луценка залишилися в керівництві прокуратури Києво-Святошинського району та прокуратурі Ірпеня.

Сьогодні прокурор Києво-Святошинського району Юрій Дмитрунь святкує свій День народження у п’ятизірковому готелі в Трускавці (живе на свою зарплату). Подейкують, що всі працівники місцевої прокуратури скинулися на такий коштовний відпочинок своєму шефу.

Тиск Дмитруня на Ірпінь пов'язаний конкретно з його бажанням отримати доступ до бюджету Ірпеня та вижати із забудовників квартири. Логічно, що рекордна кількість кримінальних проваджень, які ініціював Дмитрунь, пов’язана з тим, що ми не погодилися на "схеми Дмитруня". Так само, як ми не погодилися на "схеми братів Луценків".

Я подумав, що зараз варто приділити дещицю уваги, щоб пролити світло на те, що відбувається у системі прокуратури на місцях.

Читати "Моя Київщина" у Facebook