#

Володимир Тимофійчук (журналіст): Ігор Кононенко готовий до фальсифікації парламентських виборів

11.07.2019 08:47
 Володимир Тимофійчук (журналіст): Ігор Кононенко готовий до фальсифікації парламентських виборів

У кінці минулого тижня на 94-му окрузі раптово сталася масова заміна членів окружної виборчої комісії. Зі складу ОВК вибули місцеві жителі Василькова і Обухова, замість них комісію наповнили уродженці Одеси та Черкас, які не мають жодного відношення до виборчого округу в Київській області. Це було зроблено штабом Ігоря Кононенко.

Заступником голови Окружної виборчої комісії став Микола Бунякін з Черкас, який є свого роду легендарною особистістю завдяки унікальній здатності працювати на виборах за всіх, хто попросить, і так, як треба. Бунякін є помічником одіозного нардепа від "БПП" Владислава Голуба. У 2011-му і 2014 роках Бунякін очолював в Черкасах міську територіальну виборчу комісію від Партії регіонів.

Секретарем окружної виборчої комісії став ще один виходець з Черкас, Олександр Черниш. Даного члена ОВК у Кононенко завели за квотою "Радикальної партії Олега Ляшка".

Черкаський регіон взагалі став справжньою кузнею кадрів для Ігоря Кононенка на 94 округ. Нагадаю, два клони кандидата в нардепи від "Слуги народу" Олександра Дубінського також родом із міст Черкаської області – Максим Дубинський, знайдений в Умані, та Вадим Дубинський, який представляє Смілу.

Крім спішно потрапивших у комісію жителів Черкас, в окружній виборчій комісії округу №94 буде "працювати" ціла група одеситів. Незрозуміло, яким чином до округу в Київській області мають відношення жителі Одеси - Сергій Єремейко, заведений за квотою "Конгресу українських націоналістів", Ірина Левіна від "Ліберальної партії" та Анатолій Євчук "Самопоміч".

Крім десантів із регіонів, примітним фактом у заміні членів окружних комісій є сімейні підряди. Так, голова комісії - Світлана Циганій (квота "Європейської солідарності") і член ОВК Олег Зиков, що зайшов по квоті "Інтернет-партії України", не просто є колегами (обидва працюють в Національному авіаційному університеті). Вони перебувають у цивільному шлюбі, що є прямим порушенням закону. Згадані вище одесити Ірина Левіна та Сергій Еремейко також у цивільному шлюбі.

Читати "Моя Київщина" у Telegram