#

Волонтерство чи спонсорство?

Євген Сорока (активіст)

02.04.2020 10:40
Волонтерство чи спонсорство?

Нещодавній приїзд представників опоблоку в Бориспільську лікарню, які привезли допомогу, та відеопост Іллі Луціва викликали деякі суперечки на тему допомоги, волонтерства та політики.

Останнє, про що я хотів би негативно писати, то це про волонтерську допомогу, тому що для мене це святе й впевнений, що волонтери не раз врятували мені та моїм побратимам життя.

Але чи все те, що називають волонтерською допомогою, є дійсно волонтерством чи все ж таки спонсорством? Для ясності уточним поняття цих термінів:

ВОЛОНТЕРСТВО - це добровільна безкорислива суспільно корисна діяльність. Може здійснюватися і окремими людьми, і організаціями.

СПОНСОР - це індивідум або група, яка забезпечує підтримку, подібну до благодійності. Проте, на відміну від благодійності, спонсорування не носить безкорисливого характеру. Спонсорування може бути договірним, обмінюватися на рекламування з метою популяризації товару або юридичної особи.

Тепер "вернемось до наших баранів"

На днях представники партії опоблоку привезли до нашої лікарні допомогу у вигляді медичних засобів та рідини, прекрасно, уже на сьогодні це було показано, як мінімум, на телеканалі "ZIK" та "112" це те, що я особисто бачив, думаю їх більше, ну і енна кількість газет про це написала, взагалі блєск. Тепер спустимося на землю та порахуємо: для цієї всеобласної акції центральний опоблок (представники - народні депутати) закупив (зі слів на відео) 100 тисяч масок, 200 тисяч пар рукавичок, 300 літрів рідини, і розділив це по районах, ідемо далі, кількість населення міста Бориспіль та Бориспільського району складає 4% від кількості населення Київської області, виходить для нас олігархічна партія опоблок виділила 4 тисячі масок, 8 тисяч пар рукавичок, 12 літрів рідини. Ви думаєте, це все? Опоблок не був би опоблоком, якби обійшлося без розводняка, навіть при таких цифрах. І так! Ми в реалії, у руки наших, достойних без перебільшення, санітарок отримали 1870 масок, 300 пар рукавичок, рідини у літрах не скажу, але думаю картинка така ж. Що ж їхня спільнота, як бачимо, стабільно придержується девізу їхнього предводителя "БЕЗ ЛОХА И ЖИЗНЬ ПЛОХА".

Бориспіль, який входить у десятку найризикованіших міст в Україні по можливому зараженню вірусом, отримав від всього опоблоку те, що отримав, а за розповсюдження інформації про це, опоблок фінансово виклав набагато більше, чим коштує сама допомога.

Волонтерство чи спонсорство? Давайте будемо мудрими.

Дякую за увагу. Усім 36.6, здоров'я та добра.

Читати "Моя Київщина" у Telegram