#

Вшанування пам'яті Дениса Монастирського

Галина Янченко (народна депутатка, "Слуга народу")

14.06.2023 10:37
Вшанування пам'яті Дениса Монастирського
Галина Янченко

Сьогодні вся моя стрічка у фото Дениса. Наче знову той страшний день січня. На фото він усміхнений, з добрими очима, такими як завжди, і від цього особливо сумно. Сьогодні Денис Монастирський могло б виповнитися 43...

І можу тільки уявити, скільки всього зміг би зробити він, якби не ця клята війна.

"Міністерство вашої безпеки" – таким ми бачили оновлене МВС влітку 2021, коли Денис став міністром. "Міністерство вашої безпеки" – таким його будував Денис Монастирський на посаді міністра.

І ніби за іронією долі, МВС буквально довелось захищати нашу безпеку, коли війна почала загрожувати нашій країні...

Це Денис тоді почав підготовку всієї структури МВС до можливих загроз – на початку лютого проводились масшабні навчання і відпрацювання ситуацій поліцейськими, рятувальниками, нацгвардійцями, прикордонниками.

Це Денис вніч перед вторгненням віддав наказ замінувати аеропорти довкола Києва і відправив структури МВС захищати Гостомель, щоб план "Київ за 3 дні" не був реалізований окупантами.

Це Денис прийняв рішення роздати автомати в перший день війни всім, хто був готовий стати на захист рідної землі.

Денис завжди був разом з командою МВС під час війни. Постійно літав на передній край до своїх людей, щоб підтримати і побачити ситуацію своїми очима. Він постійно опікувався питанням обміну полонених нацгвардійців і прикордонників, і особисто їздив на обмін керівників Азову в Анкару.

Сумую за Денисом не лише як за своїм найкращим другом, а й за найдостойнішим міністром внутрішніх справ.

Будемо про тебе пам'ятати завжди...


Читати "Моя Київщина" у Telegram