#

Все буде Православна Церква України і точно не буде московського патріархату

Сергій Возний (ексголова Києво-Святошинської райради)

31.10.2023 15:24
Все буде Православна Церква України і точно не буде московського патріархату

26-27 жовтня, з нагоди 10-річчя відновлення Дніпровської Духовної Семінарії до Дніпровської єпархії з першосвятительським візитом приїздив Предстоятель Православної Церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Він також провів зустріч із захисниками Батьківщини, народними депутатами,  представниками української інтелігенції, представниками силових структур, меценатами, благодійниками та священнослужителями єпархії.

Блаженнійший Митрополит Епіфаній відзначив високими церковними нагородами високоповажних гостей. На церемонії нагородження я був із Сергієм Бизовим, головою профспілки захисників України та спортсменів, яка займається реабілітацією військових.

Блаженніший митрополит Епіфаній вручив Сергію Бизову орден святого Михаїла другого ступеня, а мені — Золотий Хрест за підтримку військовослужбовців та підтримку Православної Церкви України. Відчуваю вдячність і гордість за таку відзнаку! 

В промові я підкреслив, що я, як цивільна людина, яка допомагає ПЦУ,  бачить великі зусилля та працю священнослужителів і керівництва Православної церкви України, щоб розбудувати Церкву, зробити фундамент духовності в нашій державі. Священніший Епіфаній прикладає для цього максимум зусиль! Можливо, не все робиться так швидко, як він запланував, але потихеньку ми всі разом, згуртувавшись, наводимо порядок у духовному сегменті! 

Все буде Православна Церква України і точно не буде московського патріархату! 

На зображенні може бути: 5 людей, базиліка Національного храму Непорочного Зачаття та текст

На зображенні може бути: 6 людей

Читати "Моя Київщина" у Telegram
Теги: