#

Вячеслав Кучер (заступник голови Київської ОДА): сумна статистика наслідків Чорнобильської катастрофи

03.05.2019 10:44
Вячеслав Кучер (заступник голови Київської ОДА): сумна статистика наслідків Чорнобильської катастрофи

Аварія на Чорнобильській АЕС своїм масштабом та наслідками кардинально вплинула на долі людей, порушила складений віками устрій життя та діяльності. 

Подолання наслідків Чорнобильської катастрофи і сьогодні є одним з пріоритетів Київської обласної державної адміністрації.

На території Київської області проживає більше 601 тис. осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, що складає 34 % від всього населення Київської області та 32 % від всіх постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи України:

26 228 - інвалідів-чорнобильців першої категорії, захворювання яких пов'язано з наслідками Чорнобильської катастрофи;

23 780 - учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; 

16 696 - потерпілих від Чорнобильської катастрофи 2 категорії з числа евакуйованих із зони відчуження та відселених з території забрудненої зони;

14 827 - потерпілих від Чорнобильської катастрофи 3 категорії;

85 168 - потерпілих дітей, з них 147 діти-інваліди;

425 232 - потерпілих від Чорнобильської катастрофи 4 категорії, які до 01.01.2015 мали право на пільги та компенсації;

36 - потерпілих від Чорнобильської катастрофи серія "Г";

9 195 - дружини/чоловік, опікун дитини померлого громадянина, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

Наразі, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.07.2018 № 551 "Деякі питання видачі посвідчень особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян" у Київській області триває заміна посвідчень "Учасник ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС" категорії 1 серії А та "Потерпілого внаслідок Чорнобильської катастрофи" категорії 1 серії Б. 

За результатами проведених 5 засідань комісії Київської облдержадміністрації з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та іншим категоріям громадян, було розглянуто більше 2 тис. справ постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та видано відповідних посвідчень нового зразка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook