#

Кошторис будівництва Великої об'їзної – 85 мільярдів доларів

Віталій Нестор (голова Київської міської організації партії "Батьківщина")

16.08.2020 18:40
Кошторис будівництва Великої об'їзної – 85 мільярдів доларів

Знов “ гроші в асфальт”? Знову заговорили про будівництво нової об'їзної дороги навколо Києва. І презентував проєкт Кирило Тимошенко – заступник голови Офіса президента, якого вважають куратором забавки Зеленського “Великого будівництва”. Часом не тому, що бюджет київської об’їзної дороги понад 3 мільярдів доларів?

Трохи деталей, як виглядатиме КОД: по-перше, це надважливий стратегічний проєкт, по-друге, давно обіцяний як самим киянам, так і численним водіям.

За планами, це буде напівкільце протяжністю майже 150 кілометрів. Воно поєднає основні міжнародні траси, які пролягають через Україну та найбільші міста київської агломерації: Ірпінь, Ворзель, Васильків, Обухів, Українку, Бориспіль та Бровари. Будуватимуть київську об'їзну дорогу до 2025 року. Тобто КОД нарешті має забрати 70% вантажного трафіку! Також планується побудувати міст через Дніпро протяжністю 25 км. Звучить відмінно, але шкода, що таку важливу дорогу використовують в якості політичного PR напередодні місцевих виборів.

А тепер про гроші. "Батьківщина" проконтролює, щоб кожна копійка пішла за адресою, а не просто розікрали вчергове дорожні мільярди. А плани такі, на жаль, є.

Судіть самі – за оцінками експертів,окремі ділянки пройдуть полями і на них можна відмити 25-30% усього бюджету! Кошторис 85 мільярдів гривень. Тобто на будівництві можна спокійно "закатати в асфальт" близько одного мільярду доларів.

 До речі, а що про це думає чинний мер Києва Віталій Кличко та голова Київської облдержадміністрації Василь Володін? Їх, схоже, ніхто до відома не поставив.

Читати "Моя Київщина" у Facebook