#

Я щиро сподіваюся, що філії "Готово" незабаром надаватимуть послуги у всіх новостворених районах області

Тетяна Семенова (заступниця голови Київської облради)

10.08.2020 17:49
Я щиро сподіваюся, що філії "Готово" незабаром надаватимуть послуги у всіх новостворених районах області

8 серпня 2020 року документ-сервіс КП Київської обласної ради "Готово" відзначив свою 4 річницю діяльності. На святі побувало чимало поважних гостей, клієнти закладу. Відбулося відкриття нової локації реєстрації шлюбів та ще надзвичайно багато цікавинок.

Згадуючи історію створення, варто зазначити, що в 2015 році, коли виникла ідея побудувати центр, за основу "Готово" було взято грузинський досвід.  Адже цій країні свого часу вдалося досягти успіху в боротьбі з побутовою корупцією завдяки створенню Будинкiв Юстиції, де майже всі документи та довідки державного зразка та ще кілька сотень адміністративних послуг можна отримати в стінах однієї установи, а середня швидкість обслуговування в таких держорганах нового зразку становить 15 хвилин.

Ідея, яка сколихнула тоді всю сферу державних адміністративних послуг, була реалізована всього за рік. Її головний ідейник і натхненник, депутат Київської обласної ради, Заслужений економіст України Лев Парцхаладзе, вітаючи зі святом присутніх, наголосив: "Концепція надання адміністративних послуг населенню в "Готово" змінила бюрократичний і регламентований порядок отримання документів на абсолютно новий сервіс і швидко отримала прихильність серед жителів області та киян за якість, доступність й зручність. І як бачимо користується надзвичайною популярністю".

І справді, починаючи з 2016 року, центром проведено понад 8 тис державних реєстрацій шлюбу, видано майже 12 тис довідок про несудимість, близько 100 тис закордонних паспортів та майже 5 тис ID-карток. Загалом надано понад 200 тис адміністративних послуг.

Першій парі, яка одружилася 8 серпня 2020 року в "Готово" Лев Парцхаладзе вручив Почесний диплом та подарунковий сертифікат на VIP оформлення ID-картки або закордонного паспорту.

В.о. голови Київської обласної ради Тетяна Семенова вручила почесний диплом 8-тисячній парі, що зареєструвала шлюб у "Готово!" та  подарунковий сертифікат на пакет послуг фото- та відеозйомки. У своєму вітанні вона зазначила, що існування та діяльність на Київщині такого документ-сервісу є дуже важливим. "В одному місці можна отримати швидко таку послугу, як "Шлюб за добу", яка є однією із найпопулярніших. Отримати закордонні паспорти, ID-картки та низку інших додаткових послуг у сфері міграції. А ще отримати послугу організація весілля під ключ, страхування, обмін водійського посвідчення, реєстрація нового автомобіля, послуги з міжнародних перевезень,  послуги з експертної оцінки всіх видів рухомого та нерухомого майна та багато іншого".

Тетяна Семенова також акцентувала: "Поки що проєкт "Готово!" є локальною ініціативою, але щиро сподіваюся, що незабаром його філії надаватимуть послуги у всіх новостворених районах області, а згодом і по всій Україні".

Подарункові сертифікати на послугу "Річниця" отримали й пари, які зареєстрували шлюб у "Готово!"  08.08.2018 року та 08.08.2019 року. Їх вручали перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Катерина Діброва та заступник начальника Управління — начальник Центрального відділу державної реєстрації актів цивільного стану Управління державної реєстрації Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) Рада Дашутіна.

Ше одна несподіванка розчулила абсолютно всіх гостей свята. У межах послуги "Річниця" було відзначено 5-річчя подружнього життя депутата Київської обласної ради Юрія Опенька, який таким чином разом із "Готово" зробив сюрприз дружині та двом їхнім малюкам. Букет молодої, поєднання символічними браслетам на наступні щасливі роки, диплом отримало молоде подружжя, а ще неймовірний торт від відомої рестораторки,  кулінарного експерта, судді кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяни Літвінової.

Привітав зі святом учасників і засновник "Folk Ukraine", член Спілки Королівських Ботанічних Садів Великобританії Ігор Добруцький, який є засновником "Добропарку" на Макарівщині. Відтепер на території цього унікального парку проходитимуть виїзні церемонії одруження, адже з генеральним директором КП КОР "Готово!" Анастасією Кузьмицькою було підписано меморандум про співпрацю.

Читати "Моя Київщина" у Facebook