#

Як Бровари стали розмінною монетою при голосуванні за бюджет області

Аліна Захаренко (юристка, активістка)

05.01.2021 18:43
Як Бровари стали розмінною монетою при голосуванні за бюджет області

Ні для кого не секрет, що прийняття річного бюджету чи то на рівні всієї країни у Верховній Раді, чи на рівні місцевих рад – супроводжується корупційними моментами.

Тому не дивно, що бюджет Київщини на 2021 рік має свої підводні камені. У випадку зі столичним регіоном все почалося з формуванням коаліції, куди ввійшли "СН", "Батьківщина" та ОПЗЖ. Звісно, що такий різношерстий союз потрібно було чимось підкріпити.

Інтерес Дубінського зрозумілий – для нього понад усе потрібно було покарати "ЄС" та "За майбутнє", що йому поки що вдається. Але найбільшими вигодонабувачами стали ОПЗЖ та "Батьківщина". Окрім того, що обидві фракції отримали по заступнику, "побажання" деяких депутатів та лідерів цих політсил були вписані в бюджетні програми. Цікаво, що проєкту головного фінансового документу на 2021 рік у відкритому доступі знайти не вдалося...

Як відомо, інтереси лідера обласного осередку "Батьківщини" Костянтина Бондарєва в обласній раді зараз відстоює Марина Сапожко – дружина багаторічного мера Броварів Ігоря Сапожка. Окрім бюджетних "хотєлок", Бондарєв отримав формальну можливість на призначення своїх кадрів у Броварах, зокрема й на зміну голови Броварської РДА. Зараз цю посаду займає людина, що не входить ні в команду Бондарєва, ні в команду Сапожка, тому відіграє роль своєрідного стабілізатора.

Є інформація, що Бондарєв почав пропонувати певним людям наразі НЕ вакантну посаду голови Броварської РДА за 200 тисяч доларів. Таким чином будь-хто, не зважаючи на моральні та професійні якості, зайде в кабінет і почне працювати, тільки не зрозуміло на кого… Зважаючи на коаліцію в облраді стає зрозуміло, що партійні осередки "СН", ОПЗЖ і "Батьківщини" будуть кувати перемогу Сапожку. Але якщо в цій історії зникає незалежний голова РДА, який має відстоювати позицію президента, то Броварська громада перетвориться на удільне князівство із власними правилами, або повним безправ’ям…

Читати "Моя Київщина" у Facebook