#

Як підприємство з виробництва "швидких" збагатилося на обласному бюджеті

Костянтин Бондарєв (Народний депутат)

23.04.2021 21:26
Як підприємство з виробництва "швидких" збагатилося на обласному бюджеті

Минулого тижня у своєму блозі на "YouTube" я розповідав про те, як вкрали 21 мільйон 600 тисяч гривень, якщо бути точним, з київського обласного бюджету при закупівлі "швидких допомог". Так ось я, як і обіцяв, зробив заяву про скоєння злочину і вже відправив правоохоронцям, а конкретно в Національне антикорупційне бюро України. 

Коротко нагадаю про що мова. Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф купив 40 швидких допомог CITROEN JUMPER класу В за ціною 1,9 мільйона гривень, в той же самий час державне підприємство "Медичні закупівлі" купило ці ж автомобілі, але за ціною 1,5 мільйона гривень. Найцікавіша деталь полягає в тому, що купували машини в одного і того ж постачальника - у ТОВ "Автоспецпром". До речі, я не полінувався і подивився, на сьогодні в кожній області є як мінімум по одній кримінальній справі по закупках у "Автоспецпрому". 

Але це не єдина закупівля з "націнкою". Далі було ще цікавіше - 8 автомобілів ті ж суб'єкти купували у того ж постачальника тільки з різницею в 700 тисяч гривень. А тепер порахуємо: 40 автомобілів з наваром в 400 тисяч для цих ділків - це 16 мільйонів. Плюс ще 8 автомобілів із завищеною на 700 тисяч ціною - це ще 5,6 мільйона гривень. Разом виходить 21 мільйон 600 тисяч гривень. 

А тепер найцікавіше: а хто ж дійові особи? 

Київським обласним центром екстреної медичної допомоги та медицини катастроф керує Шарко Оксана Миколаївна з 17 березня 2020 року. Це як раз був такий перехідний період, коли в обласній раді був хаос, якщо пам'ятаєте, там переворот був. Досі йдуть судові тяжби. Так ось, де-юре призначення цієї самої Шарко підписувала Тетяна Семенова, яка була на той час першим заступником голови Київської обласної ради (за квотою "ЄС", до речі). А хто ж очолював увесь цей рух? Звичайно все це було проведено процедурно через певну комісію, нібито навіть був конкурс. Проводив цей конкурс і очолював комісію Титикало Роман Сергійович. Це той, про якого зараз багато мемів: "Титикало - злодій". Злодій, не злодій − нехай встановлюють правоохоронці, ми тільки повинні порадити їм звернути свою увагу на це питання, що я і зробив. Якщо розглянути, хто ж був в цій комісії, наприклад, там є цікавий персонаж, який є безпосереднім підлеглим рідного брата Титикало. Це деталь теж для розслідування правоохоронців. 

Я обов'язково буду інформувати вас про те, як буде розглядатися ця заява. Чи побачать наші правоохоронці в цьому злочин або назвуть це "прикрою помилкою"?

Читати "Моя Київщина" у Telegram