#

Як деякі спортивні функціонери хочуть всидіти на двох стільцях

Володимир Гайдамачук (активіст)

08.07.2020 08:16
Як деякі спортивні функціонери хочуть всидіти на двох стільцях

Спорт – тема надзвичайно важлива, але їй в нашій країні приділяється занадто мало уваги. І це попри те, що від цього залежить здоров’я нації. Саме тому громадська організація "Об’єднання регіонального розвиткуорганізувала круглий стіл, мета якого – привернути увагу всіх жителів столичного регіону до проблем спорту, від яких залежить його розвиток на Київщині.

Хочу зауважити, що громадська організація "Об’єднання регіонального розвитку" виступає організатором круглих столів протягом останніх п'яти років. Ці дискусійні майданчики дають змогу висловитися представникам громадськості, владі та бізнесу на різні тематики.

Але цього разу відбулася дивна річ - нас вирішили підставити. Ми мали розмову із заслуженим тренеррм України з академічного веслування, тренеррм Київської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрієм Дерев’янчуком, який висловив бажання прийняти участь у заході. Під час розмови він проїхався по обласному керівництву, яке займається питанням спорту, зазначивши, зокрема, що заступник голови КОДА виступає проти розвитку спорту на Київщині взагалі, а чиновникам, мовляв, цікаво лише відкривати спортивні майданчики та отримувати "відкати", а не по-справжньому підтримувати спортсменів.

Ми жодного разу нікому не відмовили в участі в заходах, і цей раз не став виключенням, тому додали Дерев’янчука в список учасників, адже він має безпосереднє відношення до спорту. Тим паче, на заході мали бути присутні представники облдержадміністрації, які могли б висловити іншу точку зору. Але от що вийшло: нам стало відомо, що в той же день Дерев’янчук у розмові з представниками КОДА повідомив, ніби організатори мало не силоміць змушують його прийняти участь у круглому столі та очорнити представників влади області. І, зокрема, мочити заступника голови КОДА, звинувачуваючи його у всіх негараздах, хоча він сам, мовляв, так не вважає...

Мотиви таких інтриг пана Дерев’янчука незрозумілі (хоча у мене таке враження, що тренер хоче усидіти на двох стільцях і сподобатися всім - і активістам, і чиновникам, а заради цього готовий стравити всіх, а сам залишитися білим і пухнастим), але надалі ми будемо більш ретельно вивчати персони тих, хто має бажання виступити на круглому столі.

P.S. Власне, ми б ніколи не пішли б на те, щоб опублікувати запис розмови, але подальші події, на жаль, змушують нас це зробити...

Відео можна переглянути за посиланням

Читати "Моя Київщина" у Telegram