#

Як зберегти життя дітей і свободу водіїв у Білій Церкві на прикладі одного пішохідного переходу

Надія Савчук (журналістка)

06.02.2020 05:55
Як зберегти життя дітей і свободу водіїв у Білій Церкві на прикладі одного пішохідного переходу

Попереду пік небезпеки на дорозі - дощі, сніги, ожеледиця робитимуть свою справу. Можна безкінечно говорити про негоду, неорганізованих пішоходів, неуважних водіїв, які часто стають причиною ДТП. Але, скидати з рахунку діяльність міських господарників в питанні безпеки було б не правильно.

Мова йде про освітлення вулиць та розмітку на пішохідних переходах, точніше їх відсутність в певних місцях. Випадок, який міг призвести до трагедії, мав місце днями в Білій Церкві біля школи №9, що по вулиці Водопійна. Водій, що проїздив у вечірній час вздовж вулиці на невеликій швидкості ледь не збив людей, які саме переходили дорогу на "зебрі".

Загальмувавши, авто винесло на зустрічну смугу і, дякувати Богу, жертв вдалося уникнути. В чому питання?.. В тому, що шокований керманич (досвідчений до речі), як до інциденту так і після, просто не побачив поряд жодного ліхтаря, тобто рухався в абсолютній темряві, відповідно не вчасно побачив перехожих дорогу людей. Не видно там і таблички пішохідного переходу (можливо вона просто схована десь за деревами), а "зебра" майже повністю стерта.

Тобто діти, як і дорослі переходять дорогу в темряві і за відсутності будь-якого розуміння для водія, що там є пішохідний перехід. Чому не зроблять освітлення, розмітку і таблички пішохідного переходу ті, хто відповідає за цю діяльність? Куди дивиться влада і керівництво школи? Пішоходи ризикують залишитись інвалідами або і взагалі померти на переході, а водії ризикують на рівному місці сісти за грати.

Погодні умови, неуважні пішоходи та водії – це проблема комплексна, але ситуацію біля школи №9 треба вирішувати негайно, інакше це може погано скінчитись. Як, власне, сталося декілька місяців тому на 4 мікрорайоні, де за відсутності будь-якого освітлення на дорозі, стався смертельний наїзд на чоловіка.

Читати "Моя Київщина" у Facebook