#

Якщо Скляров не скличе раду найближчим часом – можна оголошувати перевибори

Ярослав Москаленко (депутат Київської облради)

18.04.2021 15:32
Якщо Скляров не скличе раду найближчим часом – можна оголошувати перевибори

Лише зранку ми зареєстрували звернення від двох фракцій КОР з вимогою відставки Склярова, як ось по обіді прийшло розпорядження, що він вчергове переносить сесію. Якраз тієї, на якій наше звернення мало б бути розглянуте. Тепер на 4 травня!!! - О, Карл! На офіційний вихідний день! (це щоб одразу розуміли, що ніякої сесії не буде!)

Вважаю це черговим фінтом Склярова, щоб втриматися у своєму кріслі.

Хочу нагадати, що з юридичної точки зору така позиція не витримує жодної критики. Він як почав свій захід на посаду з порушень закону, так і продовжує це робити.

Існує дуже чітка норма закону, за якою обласна рада повинна збиратися не рідше, ніж один раз у квартал. За нею виходить, що крайнім терміном, коли ми повинні були зібрати Київську облраду на чергове засідання, було 24 березня. Тому що попередня сесія була 24 грудня. Після того не було жодного реального засідання!

Були спроби призначити сесію на 18 лютого, і вона тоді не відбулася. Після цього ще чотири рази призначалися, переносилися і скасовувалися чергові чи позачергові сесії. Однак жодної так і не було проведено.

Це відбувається тому, що Скляров розуміє, що ми маємо 2/3 голосів депутатів, які готові відправити у відставку його та всю президію через їхню безвідповідальність і невідповідність займаним посадам!

Майже пів року ці люди сидять у своїх кріслах і не зробили за цей час абсолютно нічого корисного для області. Їм байдуже на те, що люди уже ледь виживають в умовах кризи, а регіон зовсім не розвивається.

Тому я повідомляю Склярова про дуже чітку норму закону: «повноваження обласної ради можуть бути достроково припинені… якщо сесії ради не проводяться без поважних причин у строки, встановлені Законом».

Якщо Скляров вміє читати, то нехай перечитає це стільки разів, доки до нього не дійде.

Тобто, якщо Скляров не скличе раду найближчим часом, то, згідно з законом, ми уже можемо йти на перевибори.

Читати "Моя Київщина" у Telegram