#

Ярослав Москаленко (народний депутат України): потрібно запровадити мораторій на підвищення вартості природного газу для населення

23.11.2018 10:37
Ярослав Москаленко (народний депутат України): потрібно запровадити мораторій на підвищення вартості природного газу для населення
Ярослав Москаленко

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про скасування рішення уряду щодо підвищення ціни на газ та запровадження мораторію на підвищення вартості природного газу для населення. Серед авторів голова депгрупи “Воля народу” Ярослав Москаленко.

На сьогоднішньому пленарному засіданні парламенту Ярослав Москаленко висловив вимогу розглянути і прийняти постанову 9265: “Хай збереться комітет і розгляне цю постанову. Внесемо її в зал і проголосуємо. Коли ця постанова буде в залі, буде видно, хто сьогодні піклується про людей, а хто ні”.

У разі прогнозованого підвищення ціни на газ, послуги з газопостачання будуть не по кишені більшій частині населення, що призведе до істотного зниження рівня життя, підвищить соціальну напругу та сприятиме збільшенню обсягу заборгованості. Тому даним проектом пропонується запровадити мораторій на підвищення ціна на газ для потреб населення та провести перерахунок ціни. 

“У країні, яка має запаси природного газу на декілька десятиліть вперед і може повністю забезпечувати потреби населення за рахунок власного видобутку, немає економічних підстав підвищувати ціну на газ для населення, крім політичних”, – йдеться у пояснювальній записці.

Крім того прийняття поданого проекту також дасть змогу знизити комунальні платежі за спожитий в побуті газ та в подальшому підняти якість комунальних послуг.

Нагадаємо, що досі ВР не розглянула проект постанови 8108, який Ярослав Москаленко зареєстрував ще у березні. Ним забороняється відключати населення від послуг газу та електроенергії під час опалювального періоду.

Читати "Моя Київщина" у Telegram