#

Ярослав Москаленко (народний депутат України): а тепер я бажаю успіхів черговому президенту!

23.05.2019 06:45
Ярослав Москаленко (народний депутат України): а тепер я бажаю успіхів черговому президенту!

Інавгураційна промова нового Президента Зеленського мало кого могла лишити байдужим. Треба віддати йому належне - він говорив те, що хотіли почути люди. І врешті зробив свій перший політичний крок, якого від нього чекало суспільство. 

Співучасть громадян у житті держави, консолідація українців всього світу, курс на досягнення миру на Донбасі та повернення свідомості людей, що проживають на окупованих територіях. Все це правильні речі.

Разом з тим, новий Президент показав, що не бажає провадити свою політику у співпраці з чинним урядом та нинішнім складом парламенту. Нічого в цьому дивного немає, адже соціологія невблаганна, а рівень підтримки виконавчої та законодавчої гілок влади не піднімається вище рівня статистичної похибки. Найкращою можливістю для перезавантаження є вибори, як не крути.

Боїться виборів лише той, хто ховає очі від виборців. Тому що є, чому їх ховати.

Можливо, найближчі два місяці стануть найбільш результативними у роботі Верховної Ради чинного скликання. А можливо, навпаки. Я неодноразово закликав скасувати депутатську недоторканність і, якщо буде політична воля і суспільний тиск, то нам це вдасться.

Люди дали новому Президенту повний карт-бланш на зміни. Тому ці зміни мають відбутись якнайшвидше і водночас зберегти надбання Революції гідності. Після виборів потрібно швидко сформувати коаліцію, обрати уряд і налаштувати нормальну роботу, уникнувши політичної кризи. Влада має працювати на народ і ніяк інакше. Тим паче держава не має часу на розгойдування, адже зворотній відлік вже пішов.

Бажаю успіхів новому Президенту! Бажаю успіхів українському народу! Молюся за Україну!

Читати "Моя Київщина" у Telegram