#

Єгор Фірсов (екс-нардеп від БПП): Про токсичного персонажа Кононенка

06.06.2019 14:01
 Єгор Фірсов (екс-нардеп від БПП): Про токсичного персонажа Кононенка

Кононенко та Грановський вийшли з партії БПП. Зрозуміло чому. Справа, певна річ, не в тому, що Петро Олексійович нарешті прозрів і зрозумів, що це за люди. Наближаються вибори, а персонажі надто токсичні, щоби залишати їх в партійному списку, тому вирішили розіграти публіку. Насправді там міцний шлюб і регулярне виконання подружніх обов’язків. Не вдаватимуся в деталі, ви й самі все прекрасно розумієте.

Безумовно, політично це правильне, але все ж трішки з запізненням, рішення. Вивести Кононенка та Грановського з БПП варто було три роки тому. Одного разу я навіть ставив це питання на голосування на одному з засідань фракції, але з 144 депутатів мене підтримало (увага!) – 11. Решта 134 депутати надали перевагу тихому мовчанні, або ж їм було комфортно в такій компанії.

Ще тоді все могло би бути по-іншому, та, можливо, Порошенко сьогодні займав би вже другий президентський термін. Але коли я попереджав Петра Олексійовича, що ці люди зведуть його в політичну могилу, він не слухав. І як результат - все ж упав у ту яму, яку вони йому викопали.

Наразі ж вихід Кононенка та Грановського з БПП показує, що Порошенко прекрасно знає, ким є ці люди. Прекрасно усвідомлює, що від цих людей пахне гниллю, і що вони викликають у громадян ненависть та огиду.

Але чи справді Порошенко щось зрозумів і хоче привести до влади нових людей? На жаль, це не так. Один простий, але переконливий аргумент – начальником штабу партії Порошенка призначений Сергій Березенко. Людина, що вірно служила та допомагала набивати кишені Леоніду Черновецькому.

Мені більше не потрібні ніякі аргументи та пояснення. Точно зрозуміло, що ми маємо справу з старим добрим Петром Олексійовичем, що вдає, що все зрозумів і розкаюється. Не дайте себе обманути, як у 2014, люди не змінюються, політики – тим паче. Нових трюків він не вивчить. Не може вчорашній клептократ і корупціонер стати порядною людиною, він може лише прикинутися.

Читати "Моя Київщина" у Facebook