#

Здорова, щаслива людина в успішній громаді – наш пріоритет

Олександр Однороманенко (депутат Києво-Святошинської райради від "Свободи")

19.10.2020 19:55
Здорова, щаслива людина в успішній громаді – наш пріоритет

Станом на сьогодні, провідні країни Світу дійшли розуміння, що основною інвестицією є людина, варто вкладати в соціальний капітал.

Україна тут не є виключенням, понад те, враховуючи наше відставання за багатьма критеріями, від провідних держав Світу, нам потрібно працювати в цьому напрямку ще інтенсивніше.

Візьмемо для прикладу Борщагівську громаду Київської області, де я проживаю із родиною. Відсутність належного медичного забезпечення, нестача шкіл та дитячих садочків, транспортні проблеми, несприятлива екологічна обстановка через відсутність парків, скверів, зон розваг та відпочинку. Хіба можна говорити за таких умов, що людина може отримати весь той необхідний обсяг прав та комфорту? Звичайно – ні. У більшості сусідніх обєднаних територіальних громад, ситуація не краща. Знаю це, не із чуток, тому що сам особисто буваю в різних куточках Київщини.

Усвідомлюючи свій нерозривний звязок із цим краєм, хочу змінити ситуацію на краще. Саме тому, разом із командою однодумців - ВО “Свобода”, балотуюсь до Борщагівської сільської ради а також до Київської обласної ради.

Наша програма є людиноцентричною і покликана створювати умови для кращого та комфортнішого проживання мешканців.
Так, одними із пріоритетних напрямків нашої програми ми визначаємо будівництво лікарень, шкіл та дитячих садочків. Підступний вірус С
ovid-19 вкотре довів, що людям потрібно забезпечувати доступ до надання кваліфікованої медичної допомоги. Тому, необхідно будувати багатофункціональну лікарню в Борщагівській та інших великих громадах на території області.

Нестача, дитячих садочків та шкіл, також є проблемою, яка потребує нагального вирішення. Адже далеко не кожен може собі дозволити платні навчальні заклади, які пропонуються забудовниками. Відтак, потрібен чіткий і зрозумілий план розвитку громад і територій, який не допускатиме житлових забудов без врахування потреб для будівництва шкіл та садочків, що перебуватимуть на балансі громад (у комунальній власності). Важливий також дієвий контроль, за тим аби забудовники дотримувались договорів пайової участі та вчасно і в повному обсязі вносили кошти на потреби соціально-економічного розвитку громад. Ми це забезпечимо!

Звичайно, підтримки потребують лікарі і освітяни, тому вкрай важливо на регіональному рівні передбачити виплати надбавок цим категоріям працівників. Також, ми усвідомлюємо, що є і категорія людей, котрі в силу різних життєвих обставин, потребують нашої турботи. І звичайно про них не забуватимемо!

Транспортну проблему необхідно вирішувати за рахунок розвитку системи муніципального транспорту. На прикладі Борщагівської громади, ми пропонуємо створити щонайменше два транспортних маршрути: один до найближчих станцій метро в Києві, інший – кільцевий, що курсує по території громади та з’єднує з найближчими населеними пунктами. Це мають бути якісні, комфортні для пасажирів автобуси. На перспективу розглядаємо і закупівлю електробусів, що частково вирішує екологічну проблему, оскільки зменшує кількість викидів в атмосферу.

Парки, сквери, зони відпочинку, бігові та велодоріжки, стадіони та збільшення зелених насаджень – також важливий пункт нашої програми. Не можна перетворювати наші населені пункти в бетонні джунглі де немає місця для прогулянок з дітьми, занять спортом, відпочинку на природі. Тому, ми однозначно за збільшення таких місць для проведення дозвілля.

Поряд із цим, ми плануємо зосередитись і на вирішенні комунальних проблем. А саме – забезпечення осель мешканців якісним водопостачанням, ліквідація стихійних сміттєзвалищ, тощо.

Вірю, що 25-го жовтня, ми – команда “Свободи” отримаємо підтримку, від людей, на реалізацію наших програмних засад.

Читати "Моя Київщина" у Telegram