#

Зеленський звільнив голів РДА на Київщині, але не всіх…

Володимир Гайдамачук (активіст)

29.03.2021 22:31
Зеленський звільнив голів РДА на Київщині, але не всіх…

У зв’язку з децентралізацією на Київщині суттєво зменшилася кількість районів, тому утримувати голів уже майже неіснуючих РДА просто не було сенсу. Сьогодні Зеленський підписав укази про звільнення відразу 15 голів райдержадміністрації столичного регіону. Імовірно цей перелік був би ще більшим, але частина районів уже давно були без керівників.

Цікаво, що сьогоднішні укази оминули голів Білоцерківської РДА Людмилу Мерзлюк та Обухівської РДА Олександра Гомона. Це пов’язано з тим, що дані райони не ліквідовуються в рамках адмінреформи, а навпаки – укрупнюються. Нагадаю, що окрім двох згаданих районів, у Київській області залишаються Фастівський, Вишгородський, Бориспільський, Броварський та Бучанський. Головою Бучанського району минулого тижня призначили Миколу Ляшенка.

Поговорюють, що голову Броварської РДА Георгія Біркадзе звільнили через конфлікт із міською владою, представники якої тісно співпрацюють з "Батьківщиною". У свою чергу голова обласного осередку партії Тимошенко Костянтин Бондарєв ще місяць тому пропонував "продати" посаду голови Броварської РДА чи то за 100 тисяч, чи то 200. Ну звісно, що не гривень… Нібито, "Батьківщина" за перебування в коаліції Київоблради отримала квоту на призначення голови РДА у Броварському районі.

Чому звільнили Володимира Строканя з посади голови Бориспільської РДА поки невідомо, проте не виключено, що цьому посприяли місцеві князьки. Але відкритим залишається питання, хто ж очолить вакантні посади голів укрупнених районів?

Читати "Моя Київщина" у Telegram