#

Злодій Дронов повинен сидіти

Дмитро Григоренко (пенсіонер)

16.02.2022 16:28
Злодій Дронов повинен сидіти

І це не просто розхожа фраза героя В.Висоцького зі знаменитого фільму, що давно стала мемом. У цій фразі укладене людське прагнення до справедливості, в яку ми вже майже не віримо, і все-таки так на неї сподіваємося.

Учора прийшло повідомлення про те, що нарешті наші правоохоронні органі зацікавилися діяльністю Дмитра Дронова, директора АТ «Київоблгаз», так само як і його оточення, і його веселої зграї однодумців у сфері корупції й наживи. А ми вже й не сподівалися. Видалося, що свавілля цієї компанії, своїми звичками, що більше нагадує організоване злочинне угруповання, буде тривати вічно. Адже будучи просто найманими менеджерами, простіше говорячи керівниками, і одержавши в добавку до своїх посад дууууже недурні оклади, Дмитро Дронов зі своїми дармоїдами й друзями-спільниками, отакими «наближеними до імператора», організували десятки схем і фірм-прокладок з єдиною метою – вимиванню грошей.

Наших з Вами грошей! З нашої з Вами кишені! І куди ж? Звичайно ж, у свою! Адже хочеться жити добре! І легше всього це зробити не розбудовуючи економіку рідної країни, не будуючи виробництво чи налагоджуючи контакти й завойовуючи ринки. Простіше всього це зробити, одержавши тепле місце й залізти в нашу з Вами кишеню! Щоб і сідниця була в теплі й затишку, родичі всі «прибарахолилися» квартирками в елітному житловому комплексі,  будиночками за містом (етакий міні-палац!) із басейнами і павиними фермами(!), і оточити все це добро, але в першу чергу свою персону, подвійним кільцем охорони.

А оплату всього цього панського й солодкого життя перекласти зі своєї кишені на бюджет компанії, якою його поставили керувати. На наш із Вами бюджет! Це ми, жителі Київської області, власники компаній і виробництв, працівники, пенсіонери, власники будинків і квартир, соціальні установи, дитячі садки, лікарні, школи… МИ оплачуємо апетити цього упиря й усіх його спільників!

Щораз, коли ми несемо свої гривні в банк і оплачуємо послуги дивних компаній по перевірці котлів, димоходів, установці газового встаткування й ще сотні послуг під загальною вивіскою «Газопостачання», будь ласка, пам'ятайте, що в цій платіжці є непомітна графа «На кишеню» пана Дронова і його дармоїдів. Адже жодна компанія на цьому ринку, яка не буде «відстібати» відсоток, право на діяльність у сфері газопостачання не одержить. А виходить, прагнеш працювати – плати!

Скільки вже писалося про те, що творять Дронови в «Київоблгазі», скільки публікацій було! Народний депутат Олександр Дубінський у своїй авторській програмі «Дубінізми» говорив, так що там говорив – лементом кричав! І про фірми-прокладках,  які «кришує» Дронов, про відверте шахрайство при перевірці газового обладнання, про порушення  всіх можливих норм при дозволі підключення устаткування до газових мереж, про безмежне і зовсім безпринципне вимагання від забудовників при одержанні всіляких дозволів.

Але ж результатом діяльності цих фірм є не тільки наші з вами фінансові збитки, а іноді – це чиїсь життя. Вибухи опалювальних котлів, отруєння цілих родин чадним газом – це частий наслідок абсолютного непрофесіоналізму хапуг, поставлених Дроновим із єдиною метою – збирати гроші й тягати до нього валізи, набиті чорною готівкою. Яка, до речі, дуже необхідна Дронову для вирішення питань із компаніями і людьми, які не прагнуть прогинатися й робити Дронова ще багатшим.

Документуються випадки порушень і вимагань, реєструються матеріали й заяви в правоохоронних органах. Але тут як тут пан Дронов або його підручні з товстими конвертами, набитими купюрами. Адже цьому тихушнику скандал ох як не потрібен! Або задобрюється непокірливий, ну а на крайній випадок у наших структурах завжди можна знайти людину з жадібними ручками й порожньою кишенею. От і не доходять справи до судів, у більшості випадків через відмови самих заявників після візиту нашого «героя». І все триває…


Все б і тривало далі, але кілька днів назад від людей, що працюють у структурах «Київоблгазу» прийшло повідомлення, що Дмитро Дронов і його зами зняті (!!!) із займаних посад. У це важко повірити, але невже свавіллю цього хапуги і його банди нарешті буде покладений кінець? Дуже хотілося б, звичайно, щоб пан Дронов не тільки втратився місце, але й відповів за все, що навернув. За Законом! Усе ще сподіваємося… 

Читати "Моя Київщина" у Facebook