#

Зоя Виборна (депутат Боярської міської ради): Хто може вирішити проблему електричок з Боярки

02.03.2018 07:00
Зоя Виборна (депутат Боярської міської ради): Хто може вирішити проблему електричок з Боярки

Проблема електропоїздів у Боярському серйозно турбує велику кількість місцевих жителів. Доїхати зранку на електричці до столиці, де працює велика кількість боярчан, видається неабияким подвигом. Щоранку на пероні Боярки стоять сотні людей, які намагаються потрапити у вагон. На наступній станції «Тарасівка» люди ще можуть потрапити у потяг, але вже у Вишневому люди просто не здатні чисто фізично це зробити. І їде електричка до Києва – з людьми як шпротами в банці.

Чому так відбувається? У електропоїздівів недостатня кількість вагонів, які не можуть вмістити усіх пасажирів, що їдуть до Києва. Санітарний стан електричок також залишає бажати кращого: вагони – в жахливому стані, двері в туалети вибиті і запах у вагонах нудотний. Варто врахувати, що усі електрички цього напрямку транзитні, тобто до Боярки вони вже приїжджають з великою кількістю пасажирів.

Ця проблема турбує жителів Вишневого роками, але жодних дій, щодо її вирішення не відбувається. Залізниця перебуває у відомстві «Укрзалізниці» та Міністерства інфраструктури, але міська влада ніяк не лобіює інтереси місцевих мешканців.

Варто зазначити, що позитивний досвід вирішення цієї проблеми у Київській області існує. Так, на залізничному напрямку зі станції «Святошино» курсують електропоїзди човникового руху до Ірпеня, Бучі, Клавдієво і Немішаєве. Буча взагалі обзавелась «власною» електричкою, яка їде до Києва з однією зупинкою в Ірпені. Додати до цього ще транзитні поїзди із Житомирської області та достатню кількість вагонів, от і отримуємо результат: люди їдуть до Києва спокійно і без штовханини. Можливим це стало після багаторазових звернень громадськості цих міст та міської влади. Як наслідок, центральні органи зробили те, що повинні: запустили оновлені електрички, в яких навіть приємно їздити. Деякі мої знайомі, які живуть у тому кущі, тепер майже не користуються автомобілями, бо на електропоїздах їм їздити вигідніше.

Тому закликаю місцеву владу та громадськість міст Вишневе та Боярка долучитися до цього питання та звернутися до Міністерства інфраструктури та «Укрзалізниці» з проханням посприяти у вирішенні проблеми пасажирських залізничних перевезень з Боярки до Києва.

Читати "Моя Київщина" у Telegram