#

Звернення міського голови Миронівки щодо допомог на лікування

Віталій Савенко (міський голова Миронівки)

01.12.2021 18:50
Звернення міського голови Миронівки щодо допомог на лікування
Віталій Савенко
Хочу звернутися до жителів громади стосовно прояснення ситуації щодо виділення матеріальних допомог на лікування, у тому числі лікування Ірини Коркішко. Чи не кожної сесії ви можете спостерігати ситуацію, коли всім відома громадська організація чинить тиск на депутатів, вимагаючи виділення коштів для онкохворої Ірини Коркішко.
Хочу відразу зазначити наступне: ніхто ні разу не відмовився виділити цій людині кошти. І коли вперше до нас звернулася ця родина, самій Ірині та чоловіку на лікування дружини було виділено по 3 тисячі гривень.
Знаючи дану ситуацію, ми вирішили, щоб весь колектив міської ради зібрав кошти і передав їй на лікування. До того ж багато працівників перерахували кошти на вказаний рахунок. Суми хто скільки здав, я не знаю, тому назвати її не можу і не вважаю, що це було б етично. Знаю, що я особисто і члени моєї родини також допомагали цій людині. До збору коштів долучилися і мої заступники.
Вдруге Ірині Коркішко було виділено 50 тисяч гривень. І в наступному календарному році, який настане менш ніж через місяць, ця родина також може до нас звернутися і у визначеному порядку отримати матеріальну допомогу.
Зауважу, що кожного місяця до нас звертаються десятки онко- та важкохворих осіб про виділення матеріальної допомоги на лікування і щомісячно ця цифра складає близько 100-150 тисяч (згідно Програми «Турбота» Миронівської міської територіальної громади). І цим людям не менше потрібні кошти на лікування. Я сам особисто не раз допомагав таким громадянам, знаючи їхню біду.
Минулої сесії громадські активісти мені закинули наступне: буцімто мер м.Мукачево виділив допомогу онкохворій людині в розмірі 1 млн. гривень. Ми вивчили дане питання: ніхто такої суми нікому на лікування з міського бюджету не виділяв. Більше того, Мукачівська міська рада з набагато більшим розміром бюджету надає таку допомогу у розмірі 1042,50 грн на особу на забезпечення онкологічних хворих препаратами хіміотерапії та медикаментами супроводу.
І в попередні роки Миронівська районна державна адміністрація не виділяла таких грошей. Їх допомога складала від 500 до 2000 гривень. Ні в кого стосовно цього не виникало ніяких питань.
В мене зустрічне питання (більше для роздумів наших жителів): чому ж наша громадська організація не звертається до спеціальних благодійних фондів, які займаються збором грошей, а тільки й робить що ВИМАГАЄ нарахування сотень тисяч гривень на лікування Ірини?
До самої Ірини Коркішко та до її родини не маю ніяких претензій, знаю, що хвороба рідних – це дуже важка ситуація. Бажаю Ірині одужання, а її родині витримки.
Читати "Моя Київщина" у Facebook